ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου στη Βουλή: “Πολιτικές ΔΝΤ και 4ο μνημόνιο μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης” (βίντεο)

“Μείωση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία από τα 31.5 δις € στα 10 δις”

Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην 3η συνεδρίαση για τη συζήτηση επί των άρθρων του σ/ν Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις».

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο Υπουργός γύρισε από τις Βρυξέλλες με τον κ. Μητσοτάκη έχοντας στις βαλίτσες του πολιτικές που θυμίζουν το ΔΝΤ και ένα 4ο μνημόνιο. Προκαλεί για παράδειγμα προβληματισμό και ανησυχία στη Δυτική Μακεδονία η μείωση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης από τα 31.5 δις € στα 10 δις €.

Επίσης ανησυχία προκαλεί η μείωση των πόρων του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον εκσυγχρονισμό και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του αγροτικού τομέα από 15 δις € σε 7.5 δις €, όπως και η κατάργηση του προγράμματος για την υγεία που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης ακούσαμε πως απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις. Στην ερώτηση όμως που σας έκανα εγώ στις 15/5 για να δοθούν ΠΣΕΑ στους φασολοπαραγωγούς που τα δικαιούνται, δεν έχετε απαντήσει.»

 

 

Back to top button