Καστοριά

Αθανάσιος Παπανδρέου: “Η ανεργία και η κρίση έχουν πάει την Καστοριά στον πάτο”

Δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι άνεργοι στην εποχή μας, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει σε… δυσθεώρητα νούμερα. 

Ρεπορτάζ : Δώρα Κωτσοπούλου

Τις μεγαλύτερες πληγές από την οικονομική κρίση – που έχει δώσει την χαριστική βολή στην ελληνική αγορά εργασίας – μετρά η Καστοριά, η οποία και με την… βούλα της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας και το 2020 είναι η περιοχή που έχει την μεγαλύτερη ανεργία σε όλη την Ελλάδα.
Η αναδουλειά που πλήττει κυρίως τους νέους, έχει χτυπήσει «κόκκινο» και αυτό δείχνουν και  τα επίσημα στοιχεία, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι άνεργοι στην εποχή μας, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει σε… δυσθεώρητα νούμερα που αγγιζουν το 50%. Πολύ δύσκολη όμως έχει γίνει πια η ζωή και για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στο Δημόσιο τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας  αναφορικά με την ανεργία ο γραμματέας  του Εργατικού Κέντρου, Καστοριάς κ. Αθανάσιος Παπανδρέου « Στο νομό βλέπουμε ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Υπάρχει πολλή μαύρη εργασία και  μεγάλη ποσότητα αδήλωτης επίσης , υπάρχει τεράστιο θέμα όσο αφορά τις ευέλικτες μορφές εργασίας και σε όλα αυτά γινόμαστε δέκτες και προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο δράσης και αντίδρασης .Υφίσταται  μια κυκλική μορφή εργασίας», δήλωσε ο γραμματέας Διευκρίνισε παράλληλα ότι βρισκόμαστε  σε μια νεκρή περίοδο που  η απασχόληση  βιώνει την μεγαλύτερη  καμπή.  «¨Ελπίδα για την ανάκαμψη του νομού μας είναι ο  κύριος παράγοντας, το βαρύ πυροβολικό της περιοχής μας που είναι η γούνα”είπε χαρακτηριστικά.

  Πηγαίνουμε Από Το Κακό Στο Χειρότερο.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλει το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, που θέλει τον κόσμο κοντά του. «Το εργατικό κέντρο είναι πάντα εδώ, δέχεται καθημερινά πολλά άτομα τόσο για να καταγράφει τις καταστάσεις όσο και με τη μορφή σεμιναρίων με την παρέμβαση της ΓΣΕΕ τόσο για εργαζομένους όσο και για ανέργους»

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου το εργατικό κέντρο Καστοριάς προτρέπει τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πιέσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά. Όπως είναι για παράδειγμα η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου ή η συνέχιση του φράγματος Νεστορίου. Για όλα αυτά σύμφωνα με τον Γραμματέα του εργατικού κέντρου απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις, αλλά και τοπικές πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς.

Μόνο σοβαρές προτάσεις για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάτι διαφορετικό, μέχρι να βγει τελικά, ο Νομός από αυτή τη στασιμότητα.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

kastoria365.gr

Back to top button