Καστοριά

Οι θέσεις της παράταξης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς» σε θέματα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου

Αγαπητοί μας συνδημότες,

στο πλαίσιο της δέσμευσής μας, να σας ενημερώνουμε για τα θέματα που συζητούνται σε κάθε Δ.Σ. που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, σας κοινοποιούμε το παρόν δελτίο τύπου που αφορά την συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/7/2020.

Η ομάδα μας έθεσε τα εξής προ ημερησίας διατάξεως ερωτήματα:

  • Προς τον κ. Πέλκα. O κ. Πέλκας ρωτήθηκε για την προκαταβολή στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κεπαπτσόγλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 14/07/2020, την οποία έχει καταβάλει όπως είπε από τον Δεκέμβριο για την αγορά υλικών και μάλιστα κάλεσε δημοσίως οποιονδήποτε να βγει να τον διαψεύσει. Επίσης, σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής στις 03/07/2020 αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η βεβαίωση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δήμου». Η κ. Σπύρου ζήτησε αντίγραφο και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι θα την παραλάβει κατόπιν αιτήσεως της και εντός 30 ημερών. Και αναρωτιόμαστε, έχει τελικά ο Δήμος τη βεβαίωση λειτουργίας του λατομείου στα χέρια του ή όχι; Ψεύδεται ο κ. Δήμαρχος ή για κάποιο λόγο υπάρχει η βεβαίωση αλλά δεν την χρησιμοποιούν ώστε να δουλέψει το λατομείο; Το σίγουρο είναι πως εμείς θα επανέλθουμε μέχρι να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Πέλκας στο πρώτο μας ερώτημα απάντησε πως δεν γνωρίζει σε τι αναφέρθηκε ο κ. Κεπαπτσόγλου παρόλο που άκουσε και ο ίδιος την συνέντευξη ενώ στο δεύτερο ερώτημα μας απάντησε πως ποτέ ο ίδιος δεν είπε ότι έχει την βεβαίωση λειτουργίας του λατομείου.

  • Προς τον κ. Ρήμο. α) Αν γνωρίζει τι πάγια – μηχανήματα παρέλαβε κατά τον ορισμό του ως Πρόεδρος του νομικού προσώπου καθώς εδώ και μέρες ψάχνει αθλητικός σύλλογος συγκεκριμένο μηχάνημα συντήρησης γηπέδων και ο ίδιος μας παραπέμπει σε αντιδημαρχίες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα μηχανήματα, β) Αν γνωρίζει πως χάνονται voucher παιδιών μέσα από τα χέρια του νομικού προσώπου, γεγονός που του προκαλεί σημαντική μείωση εσόδων, γ) Αν έχει προκηρυχθεί η θέση του αρχιμουσικού της φιλαρμονικής του Δήμου και αν υπήρξε ενδιαφέρον.

Στα παραπάνω ερωτήματα ο κ. Ρήμος μας απάντησε με μια ανάλυση οικονομικού περιεχομένου που αφορούσε τη βελτίωση των οικονομικών του νομικού προσώπου μετά τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής για μη ανανέωση συμβάσεων τόσο εργατών των δημοτικών παιδικών σταθμών όσο και του αρχιμουσικού. Μας απάντησε επίσης πως δεν γνωρίζει σε ποιο μηχάνημα αναφερόμαστε και αν αυτό υπήρξε ποτέ στο νομικό πρόσωπο. Για τη φιλαρμονική του Δήμου μας είπε πως ακόμα αποπληρώνουν οφειλές προς τον προηγούμενο αρχιμουσικό και από Σεπτέμβρη θα προκηρυχθεί η θέση του αρχιμουσικού εκ νέου. Όσο για τα voucher των παιδικών σταθμών, μας απάντησε πως δεν γνωρίζει σε τι αναφερόμαστε.

  • Προς τον κ. Μουρατίδη. Πώς είναι δυνατόν να απορείτε γιατί δεν ψηφίσαμε – «δεν στηρίζουμε τον προϋπολογισμό για την τουριστική προβολή της περιοχής μας», παράπονο που εκφράσατε μέσω του δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής στις 03/07/2020, όταν από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος ζήτησε συνεργασία, είπε πως στο πρώτο τρίμηνο κάθε αντιδήμαρχος θα καταθέσει ετήσιο σχέδιο δράσης του και όχι μόνο ποτέ δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε με προτάσεις, αλλά δεν καλέσατε και ποτέ το σώμα του Δ.Σ. να συνεδριάσει και να κατατεθούν προτάσεις από όλους τους συνδυασμούς, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η τεράστια ζημία που έγινε στην εικόνα της Καστοριάς την περίοδο του κορωνοϊού. Πήρατε μόνος σας αποφάσεις και δημιουργήσατε δυο βίντεο εσωτερικής κατανάλωσης, ένα εκ των οποίων μάλιστα προβάλει ένα ανύπαρκτο προϊόν (αναφερόμαστε στο καραβάκι, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας). Πώς λοιπόν να ψηφίσουμε τη διάθεση και άλλων χρημάτων στην προβολή του τόπου όταν δεν ξέρουμε πώς έχετε σκοπό να τα διαθέσετε και έχοντας ήδη προηγούμενα δείγματα γραφής των επιλογών σας;

Δυστυχώς ο κ. Μουρατίδης ήταν απών και δεν λάβαμε καμία απάντηση φυσικά.

Όπως απών ήταν και ο κ. Δήμαρχος , ο οποίος έλειπε γιατί όπως είναι γνωστό θα παρευρίσκονταν στη Βουλή, για να μιλήσει στην υποεπιτροπή υδάτινων πόρων, για την κατάσταση της λίμνης (η οποία δεν συγκροτήθηκε τελικά). Μόνο που σε ερώτημά μας σε προηγούμενη συνεδρίαση για το τι έχει σκοπό να κάνει για τη λίμνη μας που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, λάβαμε την απάντηση πως είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, παρ’ όλα αυτά έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα καθαρισμού της που διαθέτει ο Δήμος. Και κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε να αναρωτιόμαστε: Όταν πρόκειται για ανάληψη ευθυνών είμαστε αναρμόδιοι, ενώ όταν πρόκειται για τα φώτα της δημοσιότητας γινόμαστε οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουμε για ένα θέμα;

Τέλος σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής (03/07/2020) αναφέρεται πως «οι ειδικοί συνεργάτες αποτελούν για εμάς χρήσιμα εργαλεία και όχι ρουσφέτια και βολέματα». Αν κάνουμε όμως μια αναδρομή θα διαπιστώσουμε πως η προκήρυξη του Δήμου για εξωτερικό συνεργάτη (δημοσιογράφου) είναι μεταγενέστερη του δελτίου τύπου της ομάδας μας (02/07/2020) όπου αναφερόμαστε «σε ανθρώπους που καταλαμβάνουν γραφεία χωρίς να έχουν συμβάσεις εργασίας και χωρίς να γνωρίζει η Διευθύντρια προσωπικού με ποια αρμοδιότητα εργάζονται στο Δήμο». Σύμπτωση προφανώς η ημερολογιακή σειρά των γεγονότων.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι καταγεγραμμένα και η απομαγνητοφώνηση αυτών στη διάθεση όποιου πολίτη ή δημοσιογράφου θέλει να διαπιστώσει την ακρίβεια αυτών.

Με εκτίμηση,

Η δημοτική παράταξη «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς»

Back to top button