Κόσμος

Τόνωση στον τουρκικό τουρισμό από τη Μόσχα

Προς Τουρκία, Βρετανία και Τανζανία θα είναι οι πρώτες διεθνείς πτήσεις από τη Ρωσία, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης την Παρασκευή, κάτι που αναμένεται να ευνοήσει τον τουρκικό τουρισμό.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία επαναλαμβάνει τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις από 1ης Αυγούστου, με βάση «την επιδημιολογική κατάσταση, τους υγειονομικούς δείκτες και την αρχή της αμοιβαιότητας».

Ο κ. Μισούστιν διευκρίνισε ότι από 1ης Αυγούστου θα πραγματοποιούνται πτήσεις από τα αεροδρόμια της Μόσχας και της ευρύτερης περιφέρειάς της, της Αγίας Πετρούπολης και του Ροστόβ.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τις αεροπορικές συνδέσεις με την πρωτεύουσα της Βρετανίας, με μια σειρά πόλεις της Τουρκίας και με την Ζανζιβάρη της Τανζανίας.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η Ρωσία είχε κλείσει πλήρως τα αεροδρόμιά της από τις 27 Μαρτίου και οι αερομεταφορείς εκτελούσαν μόνο δρομολόγια για την επιστροφή Ρώσων από άλλες χώρες.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ είχε δηλώσει ότι την Παρασκευή οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα ενημερωθούν επίσημα για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Βρετανία, την Τανζανία και την Τουρκία και σύντομα θα μπορούν να αρχίσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων γι’ αυτές τις πτήσεις.

Πριν μία εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος ότι «ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας ήταν αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό.»

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πολλοί Ρώσοι τουρίστες κατάφεραν να παρακάμψουν τον Ιούλιο την απαγόρευση διεθνών πτήσεων από τη Ρωσία και ταξίδεψαν στην Τουρκία για διακοπές μέσω Λευκορωσίας.

 ΑΠΕ

Back to top button