Καλοκαιρινό παγωτό σορμπέ καρπούζι με 4 υλικά από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
-
600 γρ. Καρπούζι σε κομματάκια (χωρίς κουκούτσια)
-
100 γρ. Νερό
-
100 γρ. Ζάχαρη
-
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
-
Φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
-
Μόλις πάρει βράση το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
Βάζουμε το καρπούζι και το σιρόπι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος.
-
Το βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 3 ώρες είναι έτοιμο.
-
Για να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε 3 λεπτά.
-
Το σορμπέ είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!