Καστοριά – Συνταγή: Σορμπέ καρπούζι

Καλοκαιρινό παγωτό σορμπέ καρπούζι με 4 υλικά από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

  1. 600 γρ. Καρπούζι σε κομματάκια (χωρίς κουκούτσια)
  2. 100 γρ. Νερό
  3. 100 γρ. Ζάχαρη
  4. Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

  2. Μόλις πάρει βράση το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. Βάζουμε το καρπούζι και το σιρόπι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος.

  5. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 3 ώρες είναι έτοιμο.

  6. Για να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε 3 λεπτά.

  7. Το σορμπέ είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

cookpad.com