ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Σαν σήμερα το 2012: Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (βίντεο)

 Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, ο θρίαμβος της κωπηλασία για την Καστοριά με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

 Το ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ:
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν ανάμεσα στα φαβορί πριν το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία, που θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα τωνΞου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο και έγραψαν το όνομά τους μαζί με αυτά των Ολυμπιονικών.

Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

«Αγγίξαμε το χρυσό μετάλλιο ως ένα σημείο και οι κόποι μας ανταμείφτηκαν, αφού για εμάς δεν κάνει διαφορά, είτε χρυσό, είτε χάλκινο, το ίδιο μας φαίνεται στο λαιμό μας. Τους ευχαριστώ όλους, όσοι μας βοήθησαν καιθ ήταν δίπλα μας και στέλνω την αγάπη μου στην Καστοριά στην οικογένεια μου.
Μόνο οι δυο μας ξέρουμε πόσες ώρες προπόνησης έχουν κάνει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τώρα όλη η Ελλάδα γιορτάζει μαζί μας και η καρδιά του Έλληνα χτυπάει παντού. Σας αγαπώ όλους», είπε πρώτη η  Γιαζιτζίδου, ενώ η Τσιάβου συμπλήρωσε: «Γιάννενα, Καστοριά, Ηγουμενίτσα, Βόλος, όλες οι πόλεις που αντιπροσωπεύουν οι αθλητές της κωπηλασίας σήμερα Γιορτάζουν μαζί μας. Χάσαμε στη μία… κουπιά το αργυρό, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να στεναχωρηθώ. Πολλοί άνθρωποι είναι δίπλα μας και όλες αυτές τις ημέρες μας στέλνουν τις ευχές τους. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όποιον χαίρεται για μένα σήμερα. Η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν σήμερα εδώ, τους ευχαριστώ όλους που είναι εδώ. Στα τελευταία 200 μέτρα τους σκεφτόμουνα, ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, ήρθαν και μου συμπαραστάθηκαν».

Η τελική κατάταξη:

Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 7:09.30
Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:11.93
ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:12.09
tovima.gr

 

 

Back to top button