Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κωνσταντίνα Σταυροπούλου: «Θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο Άργους Ορεστικού» (συνέντευξη)

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, είναι ένας Δήμος ο οποίος φημίζεται για τη διοργάνωση δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ωστόσο, η υγειονομική κρίση που προκάλεσε o COVID-19, επέβαλλε την ακύρωση δεκάδων εκδηλώσεων.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, δήλωσε στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες” πως υπήρχε μια πλούσια  ατζέντα δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού για τον Δήμο Άργους Ορεστικού για τους εαρινούς και θερινούς μήνες. Δυστυχώς η υγειονομική κρίση, δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν τα όσα είχαν προγραμματιστεί «Ο Δήμος μας είναι πολύ πλούσιος σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμβάλλουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής μας. Το πρόγραμμά μας στην προ-κορωνοϊού εποχή περιελάμβανε δράσεις σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς ανατράπηκαν όλα τα σχέδια μας».

Η κα Σταυροπούλου τόνισε παράλληλα πως το ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2020 αποδεκατίστηκε «Άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας και έπρεπε να προσαρμοστούμε στις νέες καταστάσεις».

Πέρα από τις δράσεις πολιτισμού αναβλήθηκαν και ακυρώθηκαν και οι δράσεις αθλητισμού. Ευτυχώς μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, δειλά-δειλά το γήπεδο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Άργους Ορεστικού, άρχισαν να παίρνουν και πάλι ζωή «Πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήθηκε στο Άργος το Grand Prix και το Πανελλήνιο 10χλμ. Παρόλο που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, για την προστασία των αθλητών, σημειώθηκαν πολλά ατομικά ρεκόρ. Βέβαια η απουσία του κοινού ήταν αισθητή, καθώς το χειροκρότημα σου δίνει ένα επιπλέον έναυσμα να συνεχίσεις».

Αισθητή η απουσία των εκδηλώσεων και των πανηγυριών

Ο ερχομός της άνοιξης για τους Αργείτες πάντοτε σήμαινε και την έναρξη των εκδηλώσεων. Το δε  καλοκαίρι πανηγύρια και γλέντι μέχρι πρωίας.

«Όταν αρχίσαμε να επιστρέφουμε και πάλι πίσω στην καθημερινότητά μας και να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, υπήρξε η σκέψη εάν θα πρέπει να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις στον Δήμο μας. Για παράδειγμα, οι  Πολιτιστικοί Σύλλογοι μάς ρωτούσαν εάν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν  πανηγύρια, τα οποία και τελικά απαγορεύτηκαν. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε σε όλους μας  ένα κενό. Ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Πολιτείας», είπε η κα Σταυροπούλου.

Φυσικά, υπήρξαν και αντιδράσεις από κάποιους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι αρχικά έλεγαν ότι θα πραγματοποιήσουν «το πανηγύρι τους», με αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς χορούς και μουσικές, παρά μόνο με σουβλάκια! «Σίγουρα, εάν πραγματοποιούνταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θα υπήρχε συνωστισμός. Υπεράνω όλων είναι η υγεία μας. Κάποιες εκδηλώσεις, τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Στην προβολή θερινού σινεμά ή μιας θεατρικής παράστασης, μπορείς να καθορίσεις τον αριθμό των θέσεων, αλλά και τις αποστάσεις. Το ζητούμενο είναι και να προστατεύουμε την υγεία μας τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και να περνάει όμορφα ο κόσμος», ενημέρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Κωνσταντίνα Σταυροπούλου: «Θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο μας»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού δήλωσε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Δήμο Άργους Ορεστικού. Οι υγειονομικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες, ωστόσο με μικρά, σταθερά και κυρίως προσεκτικά βήματα γίνονται ενέργειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τον μήνα Αύγουστο.

Η επιμέλεια και η διοργάνωση ενός πολιτιστικού προγράμματος, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι «Πραγματικά θέλει αρκετό χρόνο για να κάνεις την προετοιμασία. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Λόγω του κορωνοϊού, ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την Αποκριά στον Δήμο μας. Μόνο για τις ακυρώσεις χρειάστηκε να μιλάω δύο συνεχόμενες ημέρες στο τηλέφωνο. Φανταστείτε λοιπόν πόσος χρόνος χρειάστηκε για τη δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα κάλυπτε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα», ήταν τα λόγια της κα Σταυροπούλου.

Κλείνοντας η Αντιδήμαρχος, δήλωσε πως θα ήθελε να προσφέρει στους συνδημότες της πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες εξιτάρουν και το μυαλό και την καρδιά «Πραγματικά, υπό κανονικές συνθήκες,  θα ήθελα να γίνονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε εβδομαδιαία βάση, για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πραγματικά, όταν ανέλαβα καθήκοντα, είχα στο μυαλό πολλά πράγματα. Δυστυχώς όμως οι καταστάσεις δεν μας το επέτρεψαν. Ελπίζω στην πορεία να γίνουν και να κερδίσουμε   τον χαμένο χρόνο.  Ως Δήμος, θέλουμε όλος ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και για το λόγο αυτό είναι όλες τους δωρεάν. Θέλουμε ο κόσμος να εισπράξει όλα όσα προσφέρει ο πολιτισμός και ο αθλητισμός».

orizontespress.gr

 

Back to top button