Η ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για το κάμπινγκ της Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο

Με αφορμή την διοργάνωση στο Νεστόριο του «εναλλακτικού camping» όπως το ονομάζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και θεματική τον εμφύλιο πόλεμο και την πορεία του Δημοκρατικού Στρατού θα θέλαμε να εκφράσουμε ως ΟΝΝΕΔ Καστοριάς την διαφωνία μας αναφορικά με την διοργάνωση του.
Θεωρούμε, ότι η παραπάνω πρωτοβουλία δεν συμβάλει στην σωστή διαχείριση της εμπειρίας του εμφυλίου και στην εξαγωγή χρήσιμων διδαγμάτων. Αντίθετα με την επιλογή της συγκεκριμένης θεματικής και περιοχής – η οποία υπέφερε τα πάνδεινα κατά την διάρκεια του εμφυλίου – δείχνει να αντιλαμβάνεται την ιστορία και την σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους πολύ περασμένων δεκαετιών.
Ο εμφύλιος πόλεμος αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας καθώς πέρα από το γεγονός ότι κατέστρεψε ότι είχε αφήσει όρθιο Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος έφερε αντιμέτωπους αδελφό με αδελφό, φίλο με φίλο, Έλληνα με Έλληνα. Σαφώς η εμπειρία και το ιστορικό τραύμα του εμφυλίου χρίζει ακαδημαϊκής έρευνας.
Όμως σωστή έρευνα και συζήτηση για γενικότερα ιστορικά θέματα δεν γίνεται μέσα από μονόπλευρες πολιτικά εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες αλλά μέσα από την σφαιρική ιστορική έρευνα και συζήτηση. Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Καστοριάς

shares