Ο Γ. Κασαπίδης για καταρροϊκό πυρετό και για Ιταλό επενδυτή στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Eπισκεπτόμενος την Καστοριά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης συμμετείχε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και κτηνοτρόφους για το ζήτημα ζωονόσου του καταρροϊκού πυρετού που ενέσκηψε στην ευρύτερη περιοχή. Τη συνάντηση συνδιοργάνωσε η Π.Ε. Καστοριάς με τον τοπικό αγροτικό σύλλογο.

Ο κ. Κασαπίδης μετά την παρουσίαση της κατάστασης από  τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας και αφού άκουσε τους παραγωγούς, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον περιορισμό της ασθένειας και ζήτησε τη στενή συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα, παρουσίασε  σχέδιο δράσης για την καταγραφή των ζημιών και των επιπτώσεων της ασθένειας στην παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο, με σκοπό την οργανωμένη αποστολή επίσημων δεδομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης, έκανε λόγο για πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για πρόσθετους ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα κατά του εντόμου, φορέα του καταρροϊκού, υποστηρικτικά στην αγωγή των κτηνοτρόφων στα κοπάδια τους, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία στο αντικείμενο.

Αμέσως μετά, ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση στο Eπιμελητήριο Καστοριάς, παρουσία του Προέδρου κ. Καραταγλίδη, της προέδρου της Αγροδιατροφικής Συμπράξεως κ. Δαδαμόγια και του Περιφερειακού Συμβούλου Καστοριάς κ. Μάνου με ιδιοκτήτη ιταλικής εταιρείας με επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία. Κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η ιταλική εταιρεία είναι η παραγωγή βιοσκευασμάτων για τη βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών που έχουν ευρεία χρήση σε βιολογικές γεωργικές καλλιέργειες και εκτροφές ζώων. Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τη συνάντηση, τόσο για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, όσο και για το κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής.

 

κοινοποίηση

shares