Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού (φωτο)

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού, με όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10 Αυγούστου 2020, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, ο υποδιοικητής του 585 Τ.Π., ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου σχετικά με τον σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020. Ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει.
Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις υπήρξαν και από τους λοιπούς φορείς.
Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο παρελθόν σχετικά με το προαναφερθέν θέμα, τα οποία επιλύθηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή του Δήμου και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Για άλλη μια φορά, υπογραμμίστηκε η καλή συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς και υπηρεσίες.

 

 

Back to top button