Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά -Νέο βιβλίο: “Απίθανες μέλισσες” της Μαρίας Α. Μακρή (βιογραφικό)

Η Μαρία Α. Μακρή γεννήθηκε και ζει στην Καστοριά. Κατάγεται από το Βόιο Κοζάνης και τα Ζαγοροχώρια    Ιωαννίνων. Είναι εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (T.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εξειδικεύτηκε με  Διεθνή Πιστοποίηση στη Χειροπρακτική και στην Κινησιοθεραπεία & Αποκατάσταση Ατόμων με Μυοσκελετικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει διεθνείς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων, Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά και Εκγύμναση παιδιών και ενηλίκων.

Η αγάπη της για τα παιδιά, τη φύση και τα ζώα, την ώθησαν στη δημιουργία του βιβλίου της «Απίθανες Μέλισσες», στις σελίδες των οποίων κυριαρχούν οι εικόνες, τα χρώματα, η φαντασία, το χιούμορ, αλλά σε αυτές συναντά κανείς κι ένα σημαντικό  εκπαιδευτικό κομμάτι, που αφορά στον κύκλο της ζωής των μελισσών.

Με τις «Απίθανες μέλισσες» έχει στόχο να προάγει  την ομαδικότητα, τη συνεργασία, αλλά και να προβάλλει την ομορφιά του ελληνικού αδιατάρακτου βιότοπου.

«Απίθανες μέλισσες» της Μαρίας A. Μακρή

Τα μυστικά ενός παραμυθένιου κόσμου.

Η λιβελούλα Σένια και η σκνίπα Φιόνα σ’ έναν παραμυθένιο τόπο ανακαλύπτουν… τον μυστηριώδη, μαγευτικό κόσμο του «Βασιλείου του Μελιού». Η Βασίλισσα Φλερίνα και όλοι οι υπήκοοί της χορεύουν, τραγουδούν και μπιζζζάρουν από λουλούδι σε λουλούδι…

Όμως, μια απειλή καιροφυλακτεί, που πανικοβάλει τις εργάτριες και τους κηφήνες, τις «Λουλουδένιες», τις ανιχνεύτριες και τις  «Παρασκευάστριες», τους «Νερουλάδες» και την ομάδα του «Κεριού»…  Οι  μελισσοφάγοι, τα χελιδόνια, οι σφήκες απειλούν να χαλάσουν τον βασιλικό χορό και το γαμήλιο ταξίδι της Βασίλισσας. Θα τα καταφέρουν;

Δεν είναι όμως μόνο οι εχθροί… Η Βασίλισσα Φλερίνα πρέπει να διαλέξει το ταίρι της ανάμεσα σε γαμπρούς με κοστούμια από φύλλο μουριάς και καπέλα από άνθη κερασιάς, πριν η νέα υποψήφια Βασίλισσα Άτζυ αναμετρηθεί μαζί της.

Μια μεγάλη μάχη θα ξεσπάσει… Ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος;

Εκδόσεις Κομνηνός

Εικονογράφηση: Μαρία A. Μακρή

Αθήνα 2020: Εκδόσεις Κομνηνός

435 σελ. 74

 

 

Back to top button