ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Πεζοπορώντας στο νοσοκομείο και στη σπηλιά των ανταρτών από το χωριό Γράμμο (βίντεο)

Η περιοχή ονομάζεται Καταφύκι, και βρίσκονται οι “Πόρτες”, στην είσοδο ενός δύσβατου φαραγγιού, που την ονομασία τους την οφείλουν στη χαρακτηριστική εικόνα των δύο τεράστιων κοφτών βράχων που στέκονται αντικριστά, σε υψόμετρο κοντά στα 1.300 μέτρα. Στην μια πλευρά του βράχου υπάρχουν οι δυο σπηλιές που χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομεία των ανταρτών κατά την διάρκεια του εμφυλίου. Το συνολικό μήκος της πορείας είναι 2×4.6 χλμ δηλαδή 9.2χλμ.

Είναι μια εύκολη πορεία αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην χάσουμε στο μονοπάτι το σημάδι στο δένδρο που δείχνει προς τα αριστερά και εκεί ακριβώς αρχίζουμε να κατηφορίζουμε ( Υπάρχει στο βίντεο το σημείο ). Θα πρέπει να προσέξουμε όταν πλησιάζουμε στο τέλος της διαδρομής δηλαδή στα χαλάσματα του νοσοκομείου να γυρίσουμε προς τα πίσω και με κατεύθυνση προς τα δεξιά προς τον βράχο να μπορέσουμε να βρούμε το πέρασμα για την σπηλιά. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει κάποια σήμανση. Στο κάτω μέρος του βράχου στην βάση υπάρχει και η δεύτερη σπηλιά αλλά λόγου έλλειψης χρόνου δεν μπορέσαμε να την επισκεφτούμε.

Η διαμονή μας έγινε στο Grammos Lodge και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια για την τόσο ζεστή υποδοχή και φιλοξενία του Αλέξανδρου και της οικογένειάς του καθώς και το τέλειο σέρβις που ζήσαμε.

Η ορειβατική μας παρέα. ( Βαγγέλης Αγγελική Χρίστος Γιώργος Εβελίνα)

 

www.flypath.eu

Back to top button