ΕκδηλώσειςΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Συνέντευξη της Τάνιας Ρήμου στον Ζήση Πετκανά για το Prague Summer Festival και το live με τον Τόνι Σφήνο (φωτογραφίες)

Απόψε φιλοξενούμε την Τάνια Ρήμου. Ιδιοκτήτρια του Prague Live Stage στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς και διοργανώτρια του φετινού Prague Summer Festival

Ζήσης Πετκανάς: Καλησπέρα Τάνια, σε καλώς ορίζουμε και σε συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία που πήρες να διοργανώσεις ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στη πόλη μας αυτό το πολύ δύσκολο Καλοκαίρι.

Πες μας κατ’ αρχήν, πως προέκυψε η ιδέα του Prague Summer Festival;

Τάνια Ρήμου:  Ευχαριστώ κατά αρχήν για το βήμα που μου δίνετε να μιλήσω σαν επαγγελματίας της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης. Οπως ξέρετε το Prague είναι το μοναδικό χειμερινό κέντρο διασκέδασης στην πόλη της Καστοριάς. Λόγω του κορονοϊου η καλύτερη περίοδος της σεζόν μας χάθηκε και για να γεμίσουμε το κενό μετά το “άνοιγμα” από το κράτος με τους περιορισμους στην χωρητικότητα είδαμε ότι δεν φτάνει ο χώρος για να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά οπότε έπρεπε να “βγούμε έξω” .Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του Prague Summer Festival. Δηλαδή το #Prague_LiveStage να βγει σε ανοιχτό χώρο! 

 Ζήσης Πετκανάς: Να πούμε φυσικά ότι το πρώτο Prague Summer Festival που έγινε το διήμερο 30/31 Ιουλίου είχε μεγάλη επιτυχία. Θες να μας πεις δύο λογάκια σχετικά;

 Τάνια Ρήμου:  Το Prague summer festival vol1 έγινε στο Θέατρο Βουνου της Καστοριάς με απόλυτη επιτυχία. Ο καιρός ήταν ιδανικός, ο κόσμος τήρησε όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις σχετικά με τον κορονοιο και με απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς όλα έγιναν όπως έπρεπε για να διασκεδάσουμε όλοι με ασφάλεια! Μεταφέραμε ολόκληρο το Prague έξω για να υπάρχουν ποτά και σε συνεργασία με το Fiori Catering φαγητό σε λογικές τιμές για όλους! Όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν έχασαν δυο υπέροχες καλοκαιρινες βραδιες με τον MAD CLIP και τους Κούπες και Banda Entopica.

 Ζήσης Πετκανάς: Τώρα λοιπόν ετοιμάζεται το δεύτερο festival. Με τον εκπληκτικό Τόνι Σφήνο στο Γήπεδο Καστοριάς, στη Χλόη, το Σάββατο 22 Αυγούστου (https://www.facebook.com/events/1424508607749260) .

Γιατί επιλέξατε το γήπεδο για τη συγκεκριμένη συναυλία;

Τάνια Ρήμου:  Όταν αποφασίσαμε να “βγούμε έξω” σαν μαγαζί έπρεπε να κάνουμε τουλάχιστον δύο Φεστιβάλ για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό τις περιόδου που χάθηκε. Το πρώτο ήταν στο θέατρο με πιο μικρά ονόματα σε σχέση πάντα με τη χωρητικότητα που επιτρεπόταν. Το δεύτερο θέλαμε να είναι ένα μεγαλύτερο όνομα και έπρεπε να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις λόγω του Covid19. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και επιλέξαμε τον Τόνι Σφήνο που δεν έχει εμφανιστεί στην Καστοριά επειδή είναι ένας περφορμερ που μας υπόσχεται γέλιο και διασκέδαση ,πράγμα που το έχουμε όλοι ανάγκη , εφ όσον τίποτα άλλο αντίστοιχο δεν έγινε στην πόλη μας φέτος. 

 Ζήσης Πετκανάς: Πολλοί λοιπόν αναρωτιούνται πως θα γίνει τέτοια μεγάλη συναυλία στην εποχή του Κορονοίου. Σίγουρα έχετε πάρει άδεια από Δήμο και Αστυνομία.

Ενημέρωσε αν θες τον κόσμο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο event.

Τάνια Ρήμου: Η συναυλία θα γίνει με καθήμενους στις κερκίδες. Το γήπεδο είναι ένας ανοιχτός χώρος που διαθέτει πολλές θέσεις για καθήμενους θεατές όπως ορίζει ο νόμος για τις φετινές συναυλίες. Αν όλοι φορέσουμε τις μάσκες μας και καθήσουμε με τις απαραίτητες αποστάσεις η συναυλία θα διεξαχθεί κανονικά.. χωρίς ευτράπελα για κανέναν μας… Πάντα είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και το Αστυνομικό Τμήμα και τηρούμε όλα τα μέτρα όπως πρέπει. Πολλοί βιάζονται να πούνε πολλά άλλα ξεχνάνε ότι είμαστε επαγγελματίες στο χώρο και το Prague είναι το μοναδικό μαγαζί στην Καστοριά που διαθέτει άδεια κέντρου διασκέδασης και την νόμιμη δυνατότητα να κάνει Live.  Το ρίσκο είναι μεγάλο για μας.. αλλά σαν Prague έχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε πάντα νόμιμα και τα καταφέρνουμε να φέρνουμε τα αγαπημένα σας ονόματα Live για τη διασκέδαση σας!

 Ζήσης Πετκανάς: Από που μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί εισιτήρια και ποιο θα είναι το πρόγραμμα της συγκεκριμένης συναυλίας;

Τάνια Ρήμου: Τα εισιτήρια προπώλησης έχουν μεγάλη σημασία για την διεξαγωγή ή όχι της συναυλίας. Στηριζόμαστε στην επιθυμία του κόσμου να γίνουν ή όχι τετειες εκδηλώσεις στην πόλη μας που έχει γίνει δυστυχώς μια πόλη με κακή διάθεση. 

Η τιμή προπωλησης είναι 10€ και στο ταμείο 13€ , εισιτήρια για παιδιά θα υπάρχουν στην είσοδο στα 7€. 

Τα σημεία προπωλησης είναι 

✓ Coffee Brown 

✓ Battlenet

✓ Cds Μελωδία Κωνσταντουλάκης

✓ Αρτονοστιμιες Παπάζογλου στη Χλόη

✓ Super Περιπτερακι στο Άργος Ορεστικό

✓ Cactus Club Mesopotamia

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Στο γήπεδο θα εμφανιστούν στις 20:30 οι MOB ART_BAND ,ένα αγαπημένο Καστοριανό συγκρότημα. Και στις 21:45 θα βγει ο Τόνης Σφήνος με δύο ώρες πρόγραμμα. Ελπίζουμε να κάνουν λίγο υπομονή οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με την μουσική που θα ακούγεται μεχρι τις 23:45 που θα τελειώσει η συναυλία .. συναυλίες δεν έχουν ξαναγίνει στο γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια και ελπίζουμε ο κόσμος να δείξει λίγη ανοχή. 

Έχουμε μιλήσει με τον ίδιο τον Τόνη Σφηνο και μας υπόσχεται βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη με σάτιρα και πολύ γέλιο αλλά και τραγούδι σε ένα γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα που δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας!

 Ζήσης Πετκανάς: Σίγουρα σε όλο αυτό δεν είσαι μόνη σου. Θες να μας πεις ποιοι άλλοι συνέβαλαν στο να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα;

Τάνια Ρήμου: Σιγουρα δεν είμαι μόνη . Έχω συνεργάτες που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Κατ αρχην ευχαριστώ εσένα Ζήση για την βοήθεια σχετικά με τις επαφές σου με τους ίδιους τους καλλιτέχνες , έχουμε τους χορηγούς επικοινωνίας μας που πάντα μας στηρίζουν και μας βοηθούν στη διαφήμιση των εκδηλώσεων μας ,και το Ξενοδοχείο Βυζάντιο και το ΕνΚαιρώ για τη διαμονή και το φαγητό των καλλιτεχνών αντίστοιχα, τα παιδιά που δουλεύουν στο Prague και είναι πάντα δίπλα μου , τα παιδιά που δουλεύουν στα σημεία προπωλησης , τον Κώστα Λαζάρου με την τεχνική υποστήριξη των live μας , και τους Παντελή Κωνσταντίνου, Γιώργο Κεραμιδόπουλο (Dj Fox) και Fiori Catering για τη συνεργασία σχετικά με τα ποτά και το φαγητό του live. Πάντα από πίσω μου είναι ο συνέταιρος μου Νίκος Νεδανης και ο αδερφός μου Γιώργος Ρήμος.

Ζήσης Πετκανάς: Τάνια, μαζί με τον Νίκο Νεδάνη και τον Γιώργο Ρήμο εδω και περίπου μια πενταετία ξεκινήσατε το Prague Live Stage και φιλοξενήσατε πολλούς καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες. Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές εμφανίσεις σε αυτό το μαγαζί και ποιες τις πιο πετυχημένες;

Τάνια Ρήμου: Έχουμε κάνει πολλά live με τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους. Σίγουρα από τις πιο δυνατές βραδιές μας ήταν το πρώτο live με τους Vegas σε συνεργασία με τον Steve W Agency , τα Μωρά στη Φωτιά το 2015 με τον περισσότερο κόσμο που κάναμε μαζί , και ένα ακόμα πολύ καλό live ήταν τον περσινό Ιούνιο με την Λένα Ζευγαρα σε συνεργασία με τον ASTRA FM και τον Γιάννη Σταύρου. Επίσης μεγάλη επιτυχία έχει πάντα ο Κώστας Τουρνάς όσες φορές κι αν εμφανιστεί (γέλια) και η Μελίνα Κανά με τον Μπάμπη Στόκα.. αλλά και από την metal σκηνή πάντα επιτυχία έχουν οι Rotting Christ…Φυσικά από το μαγαζί μας περάσαν και τεράστια ξένα όνοματα, όπως ο πρώην κιθαρίστας των SCORPIONS (Uli Jon Roth), ο πρώην τραγουδιστής των IRON MAIDEN (Blaze Bayley), ο μεγάλος τραγουδιστής Joe Lynn Τurner (DEEP PURPLE/RAINBOW), ο κιθαρίστας του OZZY, Gus G. Φιλοξενήσαμε τα Kastoria Rock Overdose Festival και Kastoria Lake Metal Festival…. σίγουρα ξεχνάω κάποια μιας και είναι τόσα πολλά…

 Ζήσης Πετκανάς: Πως βλέπεις τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα, από τον Σεπτέμβρη και μετά; Σίγουρα τα πράγματα δε θα είναι όπως παλιά…

 Τάνια Ρήμου: Έγιναν πράγματα από τον Δήμο Καστοριάς μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια και κάναμε κι εμείς αυτά τα δύο δύσκολα φεστιβάλ.. Από Σεπτέμβρη σίγουρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα για τη νυχτερινή διασκέδαση.. ήδη βλέπουμε τα ωράρια και την μείωση χωρητικότητας.. εμείς σαν Prague θα δώσουμε βήμα στο stage μας στους Καστοριανούς καλλιτέχνες όπως κάνουμε πάντα άλλωστε ,έτσι ώστε να έχουμε κάθε βδομάδα live μουσική για όλα τα γούστα απλά με λιγότερο κόσμο.. και όσον αφορά τα ωράρια.. ίσως ξανακάνουμε τα “απογευματινα μπουζούκια” (γέλια) που σαν πρωτοπόροι κάναμε στην Καστοριά πριν δύο χρόνια.. 

Η πόλη μας έχει μια σοβαρή πληγή σχετικά με τη διασκέδαση ..μου φαίνεται ότι λίγοι διασκεδάζουν και υπάρχει μια γκρίνια και πάντα καλή διάθεση σε οτιδήποτε γίνεται.. αυτό πρέπει να σταματήσει και να δούμε τα πράγματα λίγο θετικά. Εμείς προσπαθούμε οικονομικά πάντα να σας δίνουμε λύσεις διασκέδασης όταν τη στιγμή που εμείς έχουμε 10€ είσοδο σε ένα live τα ίδια σχήματα στις μεγάλες πόλεις έχουν 13€ και 15€ .. δεν είναι δυνατόν να βγεις ένα Σαββάτο να πας να δεις live τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη και να μη διαθέσεις 15€ μαζι με το ποτό σου… Το κόστος αυτών των συναυλιών είναι μεγάλο και δεν είναι απλά τα πράγματα για μας.. Για αυτό στο συγκεκριμένο Prague Summer Festival Vol2 με live τον Τόνη Σφηνο είναι πολύ σημαντική η προπώληση για τη διεξαγωγή ή όχι του Live. 

Ζήσης Πετκανάς: Σε αυτό το σημείο να σε ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα που είχαμε. Έυχομαι καλή επιτυχία για τη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 22 Αυγούστου και ο κόσμος να ανταποκριθεί, μιας και είναι από τα ελάχιστα ιβεντ του φετινού (δύσκολου) Καλοκαιριού για την Καστοριά μας.

Τάνια Ρήμου: Εγώ ευχαριστώ ξανά για την ευκαιρία να μιλήσω σε σας και τους συμπολίτες μας και θα ήθελα να τονίσω ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από το γήπεδο για όλους τους θεατές και την συστήνουμε και κατά την διάρκεια ενώ υποχρεωτικά πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις.

 

   

Back to top button