Καστοριά

Πιο ακριβό από πέρυσι το φοιτητικό κεραμίδι στην Καστοριά

Ποιες οι οικονομικές περιοχές της Ελλάδας (αναλυτικοί πίνακες)

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Προ εκπλήξεως βρίσκονται οι γονείς που έχουν ξεκινήσει σταδιακά για να εντείνουν μόλις ανακοινωθούν οι βάσεις την αναζήτηση φοιτητικής στέγης. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι το στοκ των προς διάθεση κατοικιών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της απόφασης πολλών ιδιοκτητών να εγκαταλείψουν την AirBnb μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα ζητούμενα μισθώματα είναι με… καπέλο.

«Εφέτος οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα κατοικίες πλήρως ανακαινισμένες και στην πλειονότητά τους επιπλωμένες, αφού υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε σχέση με το 2019. Θα πρέπει, ωστόσο, να είναι προετοιμασμένοι για αυξήσεις στα ενοίκια, που σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και διψήφια ποσοστά», σχολιάζουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κτηματομεσιτικοί παράγοντες και προσθέτουν: «Το πιθανότερο είναι οι ζητούμενες τιμές, ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφονται σήμερα σημαντικές αυξήσεις, να ρυθμιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το κλειδί βρίσκεται στην ανάγκη που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να μισθώσει το ακίνητό του, εγκαταλείποντας τη στάση αναμονής που τηρούσε όλο αυτό τον καιρό γιατί προσδοκούσε την ανάσταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Με… καπέλο

«Τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του E-Real Estates.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τις τιμές σε όλη την Ελλάδα στο eleftherostypos.gr

 

 

Back to top button