Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αποχαιρετιστήριο Νίκου Μπουτσιάδη

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Νικολάου Ζ. Μπουτσιάδη

Στο τέλος της 3ετούς θητείας μου στη θέση του Διευθυντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, έκλεισε ένας ακόμη ιδιαίτερα σημαντικός και δημιουργικός κύκλος της ζωής μου. Είναι υπερβολικά δύσκολο, ίσως και όχι απαραίτητο, να περιγράψω και να αξιολογήσω μέσα σε λίγες γραμμές μια πορεία τριών ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκα να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις και να πάρω αποφάσεις έχοντας, σε κάθε περίπτωση, ως στόχο το καλό και μόνο των παιδιών. Αυτός ήταν και είναι ο γνώμονας, που από την αρχή της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας έχει ορίσει τη στάση μου απέναντι σε κάθε εκπαιδευτικό ζήτημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό, την Υφυπουργό, την Γενική Γραμματέα, αλλά και όλα τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας με τα οποία συνεργάστηκα τα τρία αυτά χρόνια, όλους τους θεσμικούς φορείς (Μητρόπολη Καστοριάς, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμους, ΑΕΙ, Ερευνητικά κέντρα, Μέσα ενημέρωσης), τους συναδέλφους Διευθυντές Εκπαίδευσης των άλλων νομών της Δυτ. Μακεδονίας, που πολλές φορές συνεργαστήκαμε και μαζί λύσαμε προβλήματα. Τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και τους προϊσταμένους όλων των υποστηρικτικών δομών, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με τα οποία συνεργαζόμενοι πάντα με καλή διάθεση, κοινούς στόχους και άλλοτε με ομοφωνία και άλλοτε κατά πλειοψηφία, προτείναμε και αποφασίζαμε δίνοντας λύσεις στα θέματα που ενδιέφεραν τα Σχολεία μας. Τους Διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, αποσπασμένους ή με διάθεση, των Διευθύνσεων τόσο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όσο και στη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς, για την υποστήριξή τους και την προθυμία με την οποία λειτούργησαν σε ό,τι κι αν έπρεπε να διεκπεραιωθεί.
Ολοκληρώνοντας τις ευχαριστίες μου θα αναφερθώ στο ζωντανό κύτταρο της εκπαίδευσης που είναι το Σχολείο. Στους γονείς και τους Συλλόγους τους, που παρίστανται με διάθεση συνεργασίας, τους Εκπαιδευτικούς που καταθέτουν την ψυχή τους καθημερινά, τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές, τους-τις Προϊσταμένους-ες Ν/γείων, που συντονίζουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα και βέβαια στους μαθητές μας, το μέλλον του κόσμου, που μας γεμίζουν ελπίδα για το αύριο και μας κάνουν υπερήφανους σε κάθε ευκαιρία.
Έγιναν πολλά. Μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερα. Κλείνοντας, αφού δώσω τις καλύτερες ευχές μου στον νέο Δ/ντή Α/βάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς, για καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί σταθήκατε δίπλα μου, αλλά κι απέναντί μου, γιατί συμφωνήσαμε αλλά και διαφωνήσαμε δημιουργικά, γιατί με ωθήσατε να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος δάσκαλος, πολίτης, άνθρωπος. Γιατί αποτελέσατε όλοι εσείς, για τρία ολόκληρα χρόνια, τους συνοδοιπόρους μου σε ένα μέρος του επίπονου μα και ωραίου ταξιδιού προς τη δική μου Ιθάκη, που ελπίζω με τη δύναμη του Θεού, να έχει και άλλα ενδιάμεσα λιμάνια με ενδιαφέρον και ευχάριστες εκπλήξεις.
Καστοριά 14/08/2020

 

 

 

 

 

Back to top button