Καστοριά

Καστορίας Σεραφείμ: “Δεν είπα σε κανέναν να κοινωνήσει – Άφησα να φανεί η δική σας πίστη”

“Χάρηκα όμως που κοινωνήσατε τόσοι πολλοί σήμερα, δείχνοντας έτσι την ζωντανή σας παρουσία”

Τις βασικές προϋποθέσεις που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε κοντά στο Θεό έθεσε ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ από τον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πόλης.

Του Αναστάσιου Βόπη

“Η πίστη στον Χριστό και η μετάνοιά μας είναι τα δυο φάρμακα που χρειαζόμαστε σήμερα”, τόνισε ο κ. Σεραφείμ και πρόσθεσε πως “έτσι μόνο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς και την πανδημία, με την επιστροφή μας στο Χριστό και την εκκλησία. Αν αφαιρούμε από μέσα μας την πίστη μας για το Χριστό, είναι σαν να αφαιρούμε από μέσα μας και τη δική μας ζωή”.

Ο μητροπολίτης Καστορίας, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, σημείωσε πως “το μένος τους για εμάς είναι τόσο μεγάλο που όσο κι αν εμείς ανοίξουμε την καρδιά μας, αυτοί πάντα εχθροί μας θα είναι και πάντα θα μας βλέπουν με το ασπράδι του ματιού τους” και συμπλήρωσε πως “η Παναγία όμως πάντα θα μας φυλάει και θα κατατροπώνει αυτούς τους εχθρούς”.

Με αφορμή τα μέτρα που θέσπισε η πολιτεία στις εκκλησίες για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Σεραφείμ, υπογράμμισε πως “πρέπει να τηρούνται γατί είναι προς όφελος όλων μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την υγεία μας και παράλληλα να διαφυλάξουμε και την υγεία των άλλων”.

Ο μητροπολίτης Καστορίας βλέποντας τη μεγάλη προσέλευση των πιστών στη θεία κοινωνία, επεσήμανε πως “δεν είπα σε κανέναν να κοινωνήσει και απλά άφησα να φανεί η δική σας πίστη. Χάρηκα όμως που κοινωνήσατε τόσοι πολλοί σήμερα δείχνοντας έτσι την ζωντανή σας παρουσία”.

Κλείνοντας, ο κ. Σεραφείμ προέτρεψε τους πιστούς να ζουν μέσα στην εκκλησία και να έχουν αγάπη προς το πρόσωπο της Παναγίας, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “είναι αυτήν που εκπληρώνει στον καθένα μας την κάθε ευγενή του επιθυμία”.

orthodoxia.info

Back to top button