Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: Αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης – Τι απαντά ο δήμος (ρεπορτάζ)

Τις μέρες αυτές οι δημότες του Άργους Ορεστικού, έλαβαν τους λογαριασμούς, για την ύδρευση και την αποχέτευση, από την ανάλογη υπηρεσία του δήμου Άργους Ορεστικού!

Αρκετοί πολίτες, έχουν εκφράσει παράπονα για αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού, που αναγράφεται στους λογαριασμούς, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που απευθύνθηκαν στο δήμο, για να διατυπώσουν το παράπονο τους είτε για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Για το ζήτημα ο ditikostipos.gr απευθύνθηκε στον δήμο Άργους Ορεστικού, στον οποίο θέσαμε το θέμα ώστε να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Για το θέμα μας μίλησε ο κ. Δαμιανός Σαμαράς, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος του δήμου. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κ. Σαμαράς, είναι η πρώτη αύξηση που γίνεται στα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης μετά από εννιά χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, να μειώνει στο ελάχιστο δυνατό τα έξοδα, ώστε να αντισταθμίζει το έλλειμμα που υπήρχε σε σχέση με τα έσοδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα απολογιστικά στοιχεία του 2018, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε διαφορά της τάξης των 200.000 € (εισπραχθέντα: 730.000 € και έξοδα: 919.000 €).

Το 2019 τα δεδομένα δυσκόλεψαν ακόμη παραπάνω, καθώς η ΔΕΗ με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επέβαλλε αύξηση 20% στα τιμολόγιά της και παράλληλα κατήργησε την έκπτωση 15% που έδινε σε όσους αποπλήρωναν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς της. Επιπλέον, σταμάτησε το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εξασφάλιζε στους συνεπείς Δήμους, όπως ο δικός μας, επιπλέον έκπτωση 10%. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά δημιούργησαν ανελαστικές δαπάνες, αυξημένες κατά 45% (20%+15%+10%) στην καταβολή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αύξηση τελών που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας μας, ήταν δυστυχώς επιβεβλημένη για να μπορέσει ο Δήμος να καλύψει τη διαφορά, όπως άλλωστε επιβάλλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός που αφορά στην υπηρεσία ύδρευσης (βλέπε εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑΑ 2/2077/14-1-2015).

Παράλληλα, η υπηρεσία μας…

Συνέχεια στο ditikostipos.gr

 

 

 

Back to top button