Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συνέντευξη της Δέσποινας Κοζατσάνη για τον τουρισμό υγείας στη Δυτ. Μακεδονία

«Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πληροί τις προϋποθέσεις και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τον τουρισμό υγείας»

Η προώθηση του ιατρικού – συνεδριακού τουρισμού, η αξιοποίηση των κέντρων αποκατάστασης και των ιαματικών λουτρών της Δυτικής Μακεδονίας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό της περιφερειακής συμβούλου Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, η οποία πριν από λίγους μήνες ορίστηκε από τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη ως   υπεύθυνη – συντονίστρια σε θέματα και δράσεις που αφορούν στον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, ευεξίας και θερμαλισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στις δράσεις που προγραμματίζονται, αναφέρθηκε η κα Κοζατσάνη μιλώντας αποκλειστικά στο fonikastorias.gr.

«Ο όρος τουρισμός, προϋποθέτει την μετακίνηση ενός ατόμου από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του σε έναν άλλον τόπο που αποτελεί ελεύθερη επιλογή. Το άτομο δηλαδή, επιλέγει που θα πάει, με σκοπό την αναψυχή. Αυτός είναι ο γενικός όρος του τουρισμού. Όσον αφορά τον όρο του τουρισμού υγείας, είναι πάλι η μετακίνηση για λόγους αναψυχής αλλά απαραίτητο στοιχείο είναι η απόλαυση του περιβάλλοντος του προορισμού για την ψυχική πλέον ευεξία του ατόμου και η παροχή, εάν απαιτείται, ιατρικής φροντίδας και εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Είναι δηλαδή μία μορφή τουρισμού, εναλλακτικού θα το έλεγα, που έχει ως βάση την υγεία. Κάποιος επιλέγει έναν τόπο να κάνει τις διακοπές του και με σκοπό την πρόληψη, διατήρηση και ίσως, την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Δεν είναι μόνο η σωματική υγεία. Είναι και η…

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στην Ελένη Ψωμαδάκη στο fonikastorias.gr

Back to top button