ΕλλάδαΚαστοριά

Μια ανάσα πριν το μεγάλο project της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου – Συνέντευξη Μάριου Τσάκα

Το όραμά του να φθάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της χώρας με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα, περιγράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, κ. Μάριος Τσάκας, στη συνέντευξή του στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr.

Του Κωνσταντίνου Ζαχ. Κουφάκη

Ο κ. Τσάκας αναλύει το φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας και το σχέδιο υλοποίησής του βήμα προς βήμα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της ΔΕΔΑ στην εθνική προσπάθεια για την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Τέλος, αναφέρεται στη νέα ψηφιακή εποχή στην οποία εισέρχεται η ΔΕΔΑ, έχοντας ως αφετηρία τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της www.deda.gr καθώς και την ψηφιακή της παρουσία στα social media.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συντεταγμένα για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα»

ΕΡ.: Κύριε Τσάκα, τον Οκτώβριο του 2019 αναλάβατε τα ηνία της ΔΕΔΑ, της εταιρείας που θα φέρει το φυσικό αέριο στην ελληνική περιφέρεια. Ποια είναι η στρατηγική σας για την ανάπτυξη της εταιρείας;

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΕΔΑ, η εταιρεία βρισκόταν σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Γραφειοκρατικά εμπόδια στη διαδικασία συγχρηματοδότησης των έργων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και άστοχες επιλογές του παρελθόντος, είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας. Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν, λοιπόν, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων, υπογράφοντας μια «Συμφωνία Αλήθειας».

Μετά από εξαντλητικό διάλογο με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και έρευνα που πραγματοποιήσαμε ανά περιοχή και πόλη, προχωρήσαμε σε επικαιροποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξής μας για την περίοδο 2020-2024 ώστε να είναι φιλόδοξο και, ταυτόχρονα, ρεαλιστικό.

Τους τελευταίους μήνες κάναμε έναν αγώνα δρόμου και σήμερα, έχοντας επιλύσει χρόνιες εκκρεμότητες, είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την…

Διαβάστε τη συνέχεια στο epoli.gr

 

 

Back to top button