ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τα νέα του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης (ρεπορτάζ)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμος Σιώκης επεσήμανε ότι στη φετινή εκδήλωση, λόγω της απαγόρευσης των ταξιδιών σε τρίτες χώρες, η συμμετοχή των στελεχών του συλλόγου θα είναι περιορισμένη

Του Δημήτρη Τσάκα

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Αυγούστου 2020 και ώρα 18:00 μ.μ. θα διοργανώσει στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Καστοριά την 20ή τελετή Απονομής Υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.  Τον Σύλλογο θα εκπροσωπήσει ο Βασίλης Αθανασόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο οποίος θα απονείμει τους επαίνους και τα χρηματικά βραβεία.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν και άλλοι ομογενείς που βρίσκονται  στην γενέτειρα για διακοπές, καθώς επίσης και όσοι έχουν επαναπατρισθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η φετινή εκδήλωση είναι η εικοστή και λόγω της απαγόρευσης των ταξιδιών σε τρίτες χώρες η συμμετοχή των στελεχών του συλλόγου στην εκδήλωση θα είναι περιορισμένη.

Ερωτηθείς για τον θεσμό των υποτροφιών επεσήμανε ότι θεσπίστηκε το 2000 από την επιτροπή υποτροφιών που απαρτίζονταν από τους Δρα. Χαράλαμπο Βασιλειάδη (πρόεδρο), Κωνσταντίνο Φράγκο, Δήμο Σιώκη και Στέφανο Μπούτη και ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια σε υποτροφίες.

Η εν λόγω επιτροπή αναβάθμισε τον θεσμό των υποτροφιών και τις δύο τελευταίες δεκαετίες η απονομή των υποτροφιών γίνεται σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων το πλησιέστερο Σάββατο με την Γιορτή των Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών.

Η ηγεσία του Συλλόγου προετοίμασε ένα βίντεο – αφιέρωμα στην 20η επέτειο της απονομής υποτροφιών στους σημαιοφόρους της Καστοριάς το οποίο θα προβληθεί και κατά την διάρκεια της τελετής που θα διοργανωθεί στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Το Καταστατικό του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” το οποίο επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της 29ης Φεβρουαρίου 2020.

Παράλληλα προετοίμασε και το νέο καταστατικό του Συλλόγου το οποίο οδεύει προς το πιεστήριο και στις αρχές Σεπτεμβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αποσταλεί στα μέλη.

Οι τροποποιήσεις του Καταστατικού εγκρίθηκαν από την γενική συνέλευση του Συλλόγου της 29 Φεβρουαρίου 2020 και θα αλλάξουν τα δεδομένα ως προς την εκλογή του προέδρου του Συλλόγου.

Μέχρι πρότινος ο πρόεδρος εκλεγόταν από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ στις επικείμενες εκλογές θα εκλεγεί με άμεση ψηφοφορία από την γενική συνέλευση.

Οι εκλογές του Συλλόγου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του γενικού εγκλεισμού που επέβαλαν οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές.

Ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι λόγω του κορωνοϊού ανέβαλαν όλες τις εκδηλώσεις και έβαλαν λουκέτο στην λέσχη του Συλλόγου, ότι το κέντρο παραμένει κλειστό και ότι θα επαναλειτουργήσει μόλις οι αρχές άρουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Ωστόσο δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα. Εντείναμε την φιλανθρωπική δράση και την προσφορά εδώ ενισχύοντας τους ιατρούς, νοσηλευτές και πυροσβέστες καθώς επίσης και στην Καστοριά παρέχοντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά», επεσήμανε ο κ. Σιώκης.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με του πυροσβέστες του Γουάιτστόουν.anamniseis.net

Back to top button