Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα μέτρα που παρατείνονται για 14 ημέρες

Παράταση για 14 ημέρες σε όλα τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων περιορισμού της νόσου για ακόμη 14 ημέρες. Παρατείνονται τα μέτρα για τη τήρηση αποστάσεων. Παρατείνεται για 14 μέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας εκτός από χώρους εστίασης. Παρατείνονται για 14 μέρες τα μέτρα για παραλίες, εκκλησίες, η αναστολή των πανηγυριών και εκδηλώσεις όπου ο κόσμος είναι όρθιος. Ακόμη παρατείνεται για τα 14 ημέρες ο περιορισμός σε πλοίο που έρχονται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς παρατείνονται για 14 ημέρες τα εξής μέτρα:

Ο περιορισμός του αριθμού των πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρου. Τα μέτρα προστασίας στις παραλίες. Η παράταση αναστολής ανοικτών εκδηλώσεων, πανηγυριών καθώς των εκδηλώσεων με το κοινό όρθιο. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού ανακοίνωσε και την εφαρμογή ειδικών μέτρων σε Ζάκυνθο, Μυτιλήνη και Ημαθία από το πρωί του Σαββάτου.

Η αναστολή των επισκεπτηρίων σε γηροκομεία, νοσοκομεία. Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ. Ακόμη παρατείνεται ως 15/9 ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό καθώς και οι προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορα.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ για τους επισκέπτες από την Ολλανδία, ενώ επιβάλλεται η διακοπή πτήσεων από Καταλονία και Βαρκελώνη λόγω αυξημένων κρουσμάτων.

newsit.gr

shares