ΓούναΚαστοριά

Δεν πάμε καλά! (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Μια από τις προβληματικές πλευρές στον δημόσιο διάλογο, για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας, είναι ότι πάντα προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τα κακώς κείμενα και να παρουσιάσουμε μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είτε για λόγους πολιτικούς είτε για λόγους επικοινωνιακούς. Είτε ακόμα για λόγους κοινωνικού εκτοπίσματος (πρεστίζ) των ανθρώπωφν που ασκούν εξουσία.
Διότι η παραδοχή μιας αρνητικής εικόνας για την περιοχή μας, προϋποθέτει και την ανάληψη της ευθύνης από το πολιτικό προσωπικό της τοπικής εξουσίας. Πράγμα αδιανόητο άλλωστε για την γκάμα αυτών των ανθρώπων, που έχουν ταυτίσει το πολιτικό αξίωμα που κατέχουν προσωρινά, με τον επαγγελματισμό του ιδιωτικού βίου. Κοινώς βόλεμα!
Πρόσφατα διαβάσαμε στην τοπική συνάδελφο “Νέα Καστοριά”, μια πολύ ενδιαφέρουσε συνέντευξη του τέως Νομάρχη Καστοριάς Κώστα Λιάντση, ο οποίος, μεταξύ άλλων, καταθέτει την άποψη ότι “Δεν φταίει ο κορονοϊος, ήρθε σαν απότοκος μιας κατάστασης που ήδη είχε διαμορφωθεί”. Και το ερώτημα είναι ποιά ήταν αυτή η κατάσταση και από ποιούς είχε διαμορφωθεί, με τέτοιο τρόπο, ώστε να προδικάσει την πορεία του τόπου, για τα επόμενα δέκα χρόνια;
Την απάντηση δίνει ο ίδιος, με μια…
Συνέχεια στο kastorianiestia.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κώστας Λιάντσης: “H εικόνα ερήμωσης της Καστοριάς δεν έγινε από τον κοροναϊό” (συνέντευξη-ποταμός)

 

 

Back to top button