Μόσχα: Οι Βρυξέλλες επιμένουν στην «παραχάραξη της ιστορίας» του Β΄ ΠΠ

Ο ισχυρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ ήταν ο παράγοντας κλειδί που οδήγησε στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαστρέφει την ιστορική αλήθεια, έκρινε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Καταγράψαμε την εθιμοτυπική ανακοίνωση από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λεγόμενη ημέρα μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε ότι οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολύ παράξενη και μυωπική πολιτική παραχάραξης και αναθεώρησης της ευρωπαϊκής ιστορίας”, ανέφερε η Ζαχάροβα.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άλλη μια φορά επανέλαβε έναν ισχυρισμό που θεωρούμε αναθεωρητικό. Διατείνεται ότι το σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν υπογράψει η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και την καταχνιά”, συνέχισε.

Η Ζαχάροβα αντέτεινε πως η Ευρώπη άρχισε να “βυθίζεται στο σκοτάδι” όχι την 23η Αυγούστου, αλλά όταν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν την πολιτική κατευνασμού της επιτιθέμενης χώρας, της ναζιστικής Γερμανίας.

ΑΠΕ

κοινοποίηση

shares