Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας: Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

Η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε μία προσπάθεια για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής έχει προβεί σε μία σειρά δράσεων που έχουν ως εξής:

● Λογαριασμοί- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στην σημερινή εποχή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία με τον κόσμο, και κάθε τουριστικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram, Facebook και YouTube με συχνή ανανέωση του περιεχομένου.
Η Εταιρεία Τουρισμού εδώ και λίγο καιρό δημιούργησε αντίστοιχους λογαριασμούς εμπλουτίζοντας τους τακτικά με άρθρα, αφιερώματα και φωτογραφίες από σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής ενώ διάφορα μικρά σποτάκια κάνουν την εμφάνιση τους αναδεικνύοντας κάθε φορά μέσα από φωτογραφίες ομορφιές της περιφέρειας.
Παράλληλα δύο spot θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα αναδεικνύοντας της περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

● Η Ιστοσελίδα

Οι απαιτήσεις μιας ιστοσελίδας ενός τουριστικού οργανισμού έχουν αυξηθεί. Η συχνή ενημέρωση και η δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου είναι απαραίτητη ενώ η πλοήγηση πρέπει να είναι εύχρηστη και προσιτή στον επισκέπτη. Παράλληλα, η ιστοσελίδα πρέπει να αποτελεί και έναν δίαυλο επικοινωνίας προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (Β2Β) όπως και να ενεργοποιεί τον ντόπιο πληθυσμό στην προσπάθεια αυτή.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα βασικός παράγοντας είναι η εικόνα και συγκεκριμένα η φωτογραφία. Η περιοχή μας διαθέτει εξαιρετικούς φωτογράφους που με τον φακό τους έχουν κατά καιρούς απαθανατίσει όμορφα σημεία της περιοχής.

● Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας μέσω των φωτογραφιών τους που θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Τουρισμού!
Οι φωτογραφίες στα άρθρα θα εμφανίζονται με περιγραφή της φωτογραφίας και το όνομα του φωτογράφου με copyright “…… © ……”, ενώ θα υπάρχει υποσελίδα με τους παρόχους του φωτογραφικού υλικού όπου θα αναγράφεται το πλήρες όνομα και ο σύνδεσμος για την ιστοσελίδα ή και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης τους (social media).
Οι καλύτερες και οι πιο ποιοτικές φωτογραφίες θα ανέβουν στην Ιστοσελίδα μας!
Το υλικό δε θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό από την Εταιρεία αλλά μόνον για την ανάδειξη προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 Τρόποι αποστολής φωτογραφιών

Ερασιτέχνες φωτογράφοι και λάτρεις του Instagram
Αναδείξτε και μοιραστείτε τις ωραιότερες φωτογραφίες σας στην πλατφόρμα ελεύθερου διαμοιρασμού φωτογραφιών Pixabay. Το φωτογραφικό σας υλικό μπορείτε να το ανεβάσετε στην σελίδα Pixabay.com και η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.
● α) κάνετε εγγραφή (join) στον λογαριασμό google https://pixabay.com/el/ ή facebook
https://www.facebook.com/pixabay/
● β) ανεβάζετε τις φωτογραφίες που θέλετε
● γ) με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργείστε τουλάχιστον 3 ετικέτες που αφορούν την κάθε φωτογραφία: 1) West Macedonia, 2) Greece και 3) την τοποθεσία.

Βασικές προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες να είναι δικές σας. Να έχουν πολύ καλή ανάλυση (τουλάχιστον 3.000 pixel η μεγαλύτερη διάσταση). Να μην περιέχουν κόσμο που αφαιρεί την προσοχή (πχ τουρίστες).

Επαγγελματίες φωτογράφοι
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν μέσω wetransfer.com το ψηφιακό αρχείο που επιθυμούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Παρακαλούμε η κάθε φωτογραφία στον τίτλο να αναφέρει το όνομα της περιοχής και της θέσης ενδιαφέροντος π.χ (Λίμνη_Ζάζαρη_Αμύνταιο.png). Επίσης παρακαλούνται να στείλουν και την ιστοσελίδα τους ή τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης για να το αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας.

Ενδεικτικό περιεχόμενο (με τις ονομασίες τους) που ζητάμε για να αναδείξουμε:
● Γεφύρια, Καταρράκτες, Λίμνες

● Μονές και Βυζαντινές εκκλησίες
● Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι
● Φωτογραφίες από πόλεις/χωριά- χειμώνα/καλοκαίρι (κτίρια παλιά, σημεία ενδιαφέροντος)
● Δρόμοι του κρασιού (αμπελώνες)
● Χιονοδρομικά κέντρα
● Προορισμούς (Νυμφαίο, Νεστόριο κλπ)
● Φύση (Βάλια Κάλντα, κλπ)
● Φεστιβάλ, γιορτές
● Δρώμενα, έθιμα και λοιπά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς
● Παραδοσιακή Κουζίνα (πχ. Κιχί, Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης)

Back to top button