Μαρμελάδα καρπούζι-λάιμ

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καρπούζι (μόνο τη σάρκα, χωρίς κουκούτσια)
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι λάιμ
  • 25 γρ. πηκτίνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ρίχνετε το καρπούζι στο μίξερ και το πολοτοποιείτε. Το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό του λάιμ. Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με την πηκτίνη και το προσθέτετε στο μείγμα.
  2. Ανακατεύετε το μείγμα διαρκώς και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις αρχίσει να πήζει, την αποσύρετε από το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια την τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.
Συμβουλή

Στη μαρμελάδα αυτή ταιριάζει και η πιπερόριζα. Προσθέστε 10 γρ. τριμμένη καλά, αν θέλετε, στο μείγμα, προς το τέλος του βρασίματος. Επίσης μπορείτε να κρατήσετε και λίγη από τη λευκή σάρκα του φρούτου.

icookgreek.com

shares