Ελλάδα

Πινγκ πονγκ στην κορυφή του Ολύμπου (βίντεο)

Εναν αγώνα ιδιαίτερα «υψηλού επιππέδου», έδωσαν ο Γιάννης Κορδούτης και η σύζυγος του, Διάνα Ζέρδιλα. Οι δύο πρώην πρωταθλητές Ελλάδας και καταξιωμένοι προπονητές, μετέφεραν ένα μικρό τραπέζι στην κορυφή του Ολύμπου κι έπαιξαν πινγκ πονγκ!

Η αγάπη τους για το πινγκ πονγκ είναι δεδομένη, καθώς εκτός από τις σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε προπονητικό, έχουν και τρία παιδιά που επίσης ασχολούνται με την επιτραπέζια αντισφαίριση και είναι πρωταθλητές Ελλάδας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

Ο «αγώνας» πινγκ πονγκ έγινε στην κορυφή Σκάλα και το τραπέζι ήταν μια ειδική κατασκευή για να είναι ελαφρύ και να μπορεί να μεταφερθεί.

Ο Γιάννης Κορδούτης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυψε πως προέκυψε αυτή η ιδέα: «Εχουμε δύο οικογενειακούς φίλους που είναι ορειβάτες. Εχουμε κάνει πολλές δράσεις μαζί και μας πρότειναν να ανέβουμε στον Όλυμπο. Πάνω στην συζήτηση έπεσε και η ιδέα να το συνδυάσουμε με αυτό που αγαπάμε. Δηλαδή να παίξουμε και πινγκ πονγκ, για να προβάλουμε το άθλημά μας», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Κορδούτης και πρόσθεσε:

«Δεν ήταν εύκολη ιδέα, γιατί έπρεπε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ τραπέζι, αφού έπρεπε να το κουβαλήσουμε 8 ώρες. Είχαμε μαζί ρακέτες και μπαλάκια».

Η πρωτόγνωρη εμπειρία να ανεβαίνεις στην κορυφή του Ολυμπου, όπως είναι φυσικό θα μείνει αξέχαστη στον Γιάννη Κορδούτη: «Είναι μοναδική η αίσθηση. Εκτός από το ονειρεμένο τοπίο μέσα στο δάσος, γνωρίζεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Οταν είναι να ανέβεις στον Μύτικα, όπου κάνεις πραγματική αναρρίχηση, φτάνεις στα όριά σου. Δοκιμάζεις τους φόβους σου και φυσικά όταν ανεβαίνεις στην κορυφή τα συναισθήματά δεν περιγράφονται», κατέληξε ο έμπειρος προπονητής.

 

ΑΠΕ

Back to top button