Ελλάδα

Η πιο ξεχωριστή συνάντηση μουσικών που έγινε ποτέ στο Φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

O ήχος του κλαρίνου «σκίζει» την ηρεμία των πανύψηλων βουνών στη χαράδρα του Βίκου. Η φύση, στο μπαλκόνι της χαράδρας, την Οξυά, μέσα στην πρωινή καταχνιά των 1.300 μέτρων υψόμετρο, «σιωπά» και υποκλίνεται στο μαγικό άκουσμα. Τρεις φίλοι μουσικοί, αν και σε διαφορετικές περιοχές, δίνουν ραντεβού στην άκρη του βάραθρου και το αποτέλεσμα συγκλονίζει. Ο ήχος και η εικόνα καταγράφονται από drone , ενώ στήθηκε μουσική γέφυρα από τον Βίκο στον Ωροπό Αττικής

Η ιδέα ανήκει στον 20χρονο Γαβριήλ Τότσικα και τον φίλο του Σπύρο Τάπα, οι οποίοι ήθελαν όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να δημιουργήσουν ένα βίντεο που να σβήνει τις αποστάσεις στον καιρό του κορονοϊού, μέσω της τεχνολογίας.

Ο Αύγουστος βρήκε τον Γαβριήλ για διακοπές στα χωριό των γονιών του, το Περιστέρι Πωγωνίου, ένα τόπο όπου οι μουσικές και τα πολυφωνικά του τραγούδια τον έχουν επηρεάσει όπως λέει στο Πρακτορείο, ενώ η διατήρηση και η διάδοση της μουσικής κουλτούρας της πατρογονικής του γης είναι το δικό του ζητούμενο.

Από την πρώτη μέρα των διακοπών του στο χωριό, η σκέψη του ήταν να δημιουργήσει οπτικοακουστικό υλικό για να προβάλει έστω και σταγόνες της λαϊκής παράδοσης του τόπου του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρωτοποριακή ιδέα δεν άργησε να γίνει πράξη. Σε συνεννόηση με τους φίλους του μουσικούς, στο ντέφι και το λαούτο, έκλεισαν στις 13 Αυγούστου την ξεχωριστή μουσική τους συνάντηση στο Βίκο. Ο Γαβριήλ με το κλαρίνο στην Οξυά, ενώ ο Γιάννης Τούσιας με το λαούτο και ο Χαράλαμπος Αλεξόπουλος στο ντέφι από το δικό τους στούντιο στον Ωροπό, συντονίζονται μέσω στο skype.

Το drone του τέταρτου της παρέας Σπύρου Τάπα, αποτυπώνει την μοναδική, άγρια, φυσική ομορφιά της χαράδρας, με live μουσικό χαλί. Το αποτέλεσμα συγκλονίζει και ταξιδεύει στο διαδίκτυο, ως πρεσβευτής μια ανόθευτης ελληνικής ομορφιάς.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στις 13 Αυγούστου.

Η Οξυά, βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα από το Μονοδένδρι Ζαγορίου και αποτελεί σημείο, εντυπωσιακής θέας πάνω από την χαράδρα.

ΑΠΕ/ Βίντεο: Up Stories

Back to top button