Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Στον Ιερό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ προκείμένου να προστεί των εκδηλώσεων επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Στον ως άνω Ναό αποθησαυρίζεται τεμάχιο του ιερού του λειψάνου κι έτσι, κατ’ έτος τιμάται και αυτή η εορτή, πέρα από την ιερά του μνήμη στις 9 Νοεμβρίου.
Συλλειτουργούντες παρέστησαν και οι ιερείς του Άργους Ορεστικού και πολλοί πιστοί προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του αγαπημένου τους Αγίου.
Κατά τον Εσπερινό, μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προσωπικές του εμπειρίες από ανθρώπους που γνώρισε και η οποία έζησαν από κοντά την ανακομιδή των λειψάνων του τιμωμένου αγίου.
Στην κυριώνυμη ημέρα, προ της Θείας Μεταλήψεως, ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο των Μακαρισμών και συγκεκριμένα στη φράση : «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται» και τόνισε πως η καθαρότητα της καρδιάς του Αγίου Νεκταρίου ήταν αυτή που τον οδήγησαν στη θέα του Θεού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 
imkastorias.gr
 

 

Back to top button