Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο Θοδωρής Μαρδίρης για τις δομές εκπαίδευσης προσφύγων στη Δυτ. Μακεδονία

Εγκρίθηκαν για την πρωτοβάθμια, ενώ προετοιμάζονται για τη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση

Στα  ίδια με τα περσινά επίπεδα, θα κυμανθεί  και κατά τη νέα σχολική χρονιά, ο αριθμός των δομών υποδοχής  και  εκπαίδευσης  προσφύγων,  στην Δυτ. Μακεδονία.

Σύμφωνα  με  δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης, του  Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Δυτ. Μακεδονίας,  Θεόδωρου Μαρδίρη, έχουν  εγκριθεί και είναι υπό ίδρυση 7 δομές  υποδοχής και εκπαίδευσης δημοτικού στην  Δυτ. Μακεδονία, εκ των οποίων 3 δομές προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα –Π.Ε-  Γρεβενών, 3 στην Π.Ε Καστοριάς και 1  στην Π.Ε  Κοζάνης, ενώ επίσης προβλέπονται 3 αντίστοιχες δομές γυμνασίου, από τις οποίες οι  2 στην περιοχή των Γρεβενών και η μία  στην περιοχή  της Καστοριάς  και ιδρύονται και 3 δομές νηπιαγωγείου, εκ  των οποίων οι δύο-2- στα  Γρεβενά και η μία-1- στην Καστοριά.

Στην  πρόσφατη απόφαση, προσδιορίζεται και ο αριθμός των τάξεων υποδοχής , με 8 τάξεις  δημοτικού για πρόσφυγες και μετανάστες, όπου οι 3 αναφέρονται στην περιοχή των Γρεβενών, οι 2 στην Κοζάνη, οι 2 στην Φλώρινα και η μία-1- στην  Καστοριά. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και τάξεις υποδοχής  για ευάλωτες ομάδες  και  επίσης όπως  πρόσθεσε  ο κ. Μαρδίρης , «προετοιμάζονται οι προτάσεις,   για την δημιουργία  13 τάξεων υποδοχής  προσφύγων και μεταναστών  στην δευτεροβάθμια  εκπαίδευση,  εκ των οποίων οι  6 στα γυμνάσια και οι  7 στα Λύκεια, με 5 συνολικά στην Π.Ε Καστοριάς, 4 στην Π.Ε  Κοζάνης και 4  στην Π.Ε Γρεβενών.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

ert.gr

Καστοριά: Σε ποια σχολεία θα λειτουργούν δομές εκπαίδευσης προσφυγοπαίδων

 

 

 

Back to top button