Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Σε χρόνο ρεκόρ η παράδοση του βιολογικού σταθμού Κορεστείων (φωτογραφίες – βίντεο – δηλώσεις)

Σε χρόνο ρεκόρ δημοπρατήθηκε, εκτελέστηκε και παραδόθηκε προς χρήση το έργο “Βελτίωσης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων” (Βιολογικός Σταθμός) Νέου Οικισμού Κορεστίων, από τη ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο Καστοριάς.

Το έργο, προϋπολογισμού 124.000€, με χρηματοδότηση από το από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται να απαντήσει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, καθώς ο Βιολογικός Σταθμός Κορεστείων μπορεί πλέον να λειτουργήσει στον μέγιστο βαθμό απόδοσής του, με στόχο τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, αλλά και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε σχετικές δηλώσεις τους, στην επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησαν, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Πέτρος Τόσκος τόνισαν τη σημαντικότητα του έργου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, ζωτικής σημασίας, που υλοποιήθηκε από το Δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών και για το λόγο αυτόν έδωσαν τα εύσημα στην κατασκευάστρια εταιρεία που συνέβαλε στην ταχύτητα και ποιότητα των εργασιών.

Παράλληλα, σημείωσαν για μία ακόμη φορά ότι τόσο η ΔΕΥΑΚ, όσο και ο Δήμος Καστοριάς βρίσκονται διαρκώς δίπλα σε κάθε δημοτική ενότητα κι ότι με λίγη υπομονή από τους πολίτες και με πολλή επιμονή και αποφασιστικότητα από τη δημοτική αρχή, τα επόμενα τρία χρόνια θα γίνουν ακόμη περισσότερα έργα και παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή του Δήμου Καστοριάς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Οικισμού, κ. Τρύφωνας Σαραμπίνας δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνέπεια της δημοτικής αρχής, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση, διότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

ου του δήμου Καστοριάς και της ΔΕΥΑΚ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Γαύρου προς τη δημοτική αρχή.
Στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ1, δηλώσεις με χρήσιμες πληροφορίες για το έργο:

 

Back to top button