Καστοριά

Ο Μητροπολίτης Συμεών βάφτισε τον «ασθενή 0» της Φθιώτιδας (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας βάφτισε τον «μικρό ήρωα» τον «ασθενή 0» της Φθιώτιδας από τον νέο κορωνοϊό που βγήκε νικητής στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας. Τι ζήτησε ο Φθιώτιδος Συμεών από το νέο μέλος της Εκκλησίας μας…

Το ιερό Μυστήριο της Βάφτισης του μικρού ήρωα και «ασθενούς 0» από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα, τέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει από τη νίκη αυτού του μικρού παιδιού από την επικίνδυνη ασθένεια, ο Ποιμενάρχης της Φθιώτικης Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή προσευχήθηκε και στη συνέχεια αγκάλιασε και ευλόγησε το συγκεκριμένο παιδί και την οικογένειά του ζητώντας να είναι αυτός που θα τελέσει το ιερό μυστήριο με το οποίο θα εισέρχοταν στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να είναι αυτός που θα τελέσει τον γάμο του είτε στην ίδια εκκλησία ή όπου αλλού θελήσει στη Φθιώτιδα.

Με πατρικά λόγια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τον νεοφώτιστο Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, «το σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως τον χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι «η χάρις του Θεού, νικά, ενεργεί, βοηθά, σκεπάζει και χαριτώνει».

Του χάρισε δε, συμβολικά, μια όμορφη κορνίζα η οποία θα γεμίσει με φωτογραφία της βάφτισής του. Την εικόνα του Μητροπολίτη με τον Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, ανέλαβε να την προσφέρει το LamiaReport, καθώς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε ανθρώπινα δίπλα στην οικογένεια από τη Σπερχειάδα που δοκιμάστηκε πολύ σκληρά, αλλά με πολύ πίστη και θέληση κατάφερε να σταθεί στα πόδια της.

Στη βάφτιση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος.

Βίντεο με τις ευχές του Μητροπολίτη Φθιώτιδος:

Περισσότερες φωτογραφίες στο lamiareport.gr

 

Back to top button