ΕλλάδαΚαστοριά

Σύψας: : Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο, για ένα πολύ έντονο 2ο ή 3ο κύμα

“Το άνοιγμα των σχολείων πιέζει λίγο τον δείκτη μετάδοσης. Η μικρή αυτή πίεση είναι ελάχιστη και δεν μας ανησυχεί. Είμαστε σε ένα “πλατό” της πανδημίας. Δεν έχουμε την λεγόμενη επιθετική φάση, δηλαδή να έχουμε κάθε ημέρα διπλάσια κρούσματα. Έχουμε σταθερό αριθμό τον τελευταίο καιρό. Τώρα που δεν έχουμε κινητικότητα του πληθυσμού, επέστρεψαν από τις διακοπές, ελπίζουμε σε μια ύφεση. Τα στοιχεία με τα κρούσματα κορονοϊού αφορούν επιδημιολογικά 10 με 15 ημέρες πριν. Ο κόσμος δεν πρέπει να εφησυχάζει” ανέφερε, μιλώντας στο “Καλημέρα Ελλάδα”, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. “Σιγά σιγά τα παιδιά θα μπουν σε μια κανονικότητα με τη χρήση της μάσκας. Όλα θα πάνε καλά. Τόσο οι γονείς όσο και οι παππούδες πρέπει να προσέχουν” τόνισε.

“Ασφαλώς θα είναι δύσκολος ο χειμώνας, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ένταση του κορονοϊού ούτε της γρίπης, που κάθε χρόνο μεταβάλλεται. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο σενάριο και τα πράγματα θα είναι ήπια” σχολίασε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

“Στο τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε μια επανάκαμψη της πανδημίας, με αύξηση των κρουσμάτων και θα είναι το λεγόμενο δεύτερο ή τρίτο κύμα. Είναι μάταιο να κάνουμε προβλέψεις για την εξέλιξη του κορονοϊού, ο ιός ήδη μας διέψευσε το καλοκαίρι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ένα πολύ έντονο δεύτερο ή τρίτο κύμα” πρόσθεσε.

enikos.gr

Back to top button