Ελλάδα

Γιαννιτσά: Αρνούνται να κάνουν το τεστ για κορονοϊό μετά τα δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσιο

Ο κορονοϊός προκαλεί έντονη ανησυχία στα Γιαννιτσά μετά τα 46 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο προσωπικό  κονσερβοποιΐας της περιοχής. Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις αλλεπάλληλες αρνήσεις εργαζομένων να κάνουν το τεστ…

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιαννιτσά μετά τον εντοπισμό 46 κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό  κονσερβοποιΐας της περιοχής. Το εργοστάσιο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που δημιουργήθηκε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάποιοι αρνούνται να κάνουν το τεστ κορονοϊού, με αποτέλεσμα η ανησυχία να εντείνεται. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε να πάρει δείγματα από 15 άτομα και οι 10 αρνήθηκαν να κάνουν το τεστ.

Στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο. Όπως είναι φυσικό, στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, για να ιχνηλατηθούν και οι επαφές των εργαζομένων που βγήκαν θετικοί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Οι έλεγχοι που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων. Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι αρμόδιες αρχές, ακολουθώντας κατά βήμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθούν τη διαδικασία ιχνηλάτησης. Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πολλών ακόμη, τεστ.

newsit.gr

Back to top button