Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Κασαπίδης, Αντωνίου, Καραταγλίδης στο φόρουμ της ΔΕΘ για την ανάπτυξη της Β. Ελλάδας (φωτορεπορτάζ – βίντεο)

Συνεδρία με θέμα “Προοπτικές Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος” παρουσία των Υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Καραμανλή, Θόδωρο Καράογλου και Κωστή Χατζηδάκη

Η Μαρία Αντωνίου που παραβρέθηκε δήλωσε:
“Προσαρμοσμένη στα καινούργια δεδομένα, λόγω covid-19, η διεξαγωγή του πολιτικο-οικονομικού forum “Thessaloniki Helexo Forum” που διοργάνωσε φέτος η ΔΕΘ Helexpo.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το πάνελ για τις Προοπτικές Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, που εκπροσώπησαν τον Πρωθυπουργό στο πάνελ, αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, που αφορά στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που σχεδιάστηκαν και βαίνουν προς υλοποίηση.
Η Βόρεια Ελλάδα είναι ψηλά στην Κυβερνητική ατζέντα και το αποδεικνύουμε στην πράξη.
Έργα που ανακοινώθηκαν πέρυσι από το βήμα της ΔΕΘ πήραν μέσα σε ένα χρόνο σάρκα και οστά.
Γιατί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμεύεται και υλοποιεί.
Και συνεχίζουμε…”

Μετά το συνέδριο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης δήλωσε:
“Η Δυτική Μακεδονία και η Καστοριά θα βρεθούν στο επίκεντρο με χρηματοδοτήσεις τεράστιες που θα δώσουν την δυνατότητα για μεγάλη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής μας. Τα επόμενα χρόνια είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι με προτάσεις και σχέδιο”.
Στα δύο βίντεο οι τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη που ήταν στους ομιλητές του φόρουμ:

Μετά τις φωτογραφίες βίντεο με όλο το συνέδριο:

 

ΒΙΝΤΕΟ:Livemedia

 

 

 

Back to top button