Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Κώστας Αδάμ για τη σημαντική έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ που ξεκινάει σήμερα (βίντεο)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος “Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, από το πλούσιο φωτογραφικό του αρχείο, το Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον αύλειο χώρο του κτιρίου δωρεάς Δαμιανού Δούμα της Ορεστίδος.
Για  το γεγονός μίλησε στον ditikostipos.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Αδάμ, ο οποίος εκτός από τις λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της έκθεση λόγω των μέτρων, αναφέρθηκε εκτενώς στο τεράστιο φωτογραφικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η ΟΡΕΣΤΙΔΑ.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Αδάμ, στην έκθεση θα μπορεί να δει κανείς φωτογραφίες ακόμα από το 1890, ενώ μιας και το υλικό είναι ιδιαίτερα μεγάλο, έχουν χωριστεί σε θεματικές ενότες που έχουν να κάνουν αρχικά με όψεις και κτίρια του Άργους Ορεστικού, αλλά και με διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι ήθη και έθιμα, πολιτική, αθλητισμός, σχολικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.
Ο πρόεδρος της ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ αναφέρθηκε ακόμα στην φιλόδοξη προσπάθεια του συλλόγου να εκδώσει ένα Λεύκωμα, με σημαντικό αριθμό φωτογραφιών, καθώς στα ήδη πολλά βιβλία ιστορίας που έχει εκδόσει για το Άργος Ορεστικό, δεν ήταν εύκολο να εκδοθούν πολλές φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο.

ditikostipos.gr

Σύλλογος “Η Ορεστίς”: Έκθεση φωτογραφίας από το πλούσιο αρχείο του συλλόγου

 

Back to top button