Καστοριά

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Καστοριάς για την νέα σχολική χρονιά

Σήμερα χτυπάει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μιας χρονιάς η οποία φέτος θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, με ζητήματα που ξεπερνούν  το παιδαγωγικό έργο που επιτελείται στις σχολικές μονάδες.

Αν δεν υπήρχε η πανδημική απειλή, σήμερα θα μνημονεύαμε τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία. Τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στην Γενική Αγωγή που θα υλοποιηθούν τα επόμενα δύο σχολικά έτη στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς επίσης θα τονίζαμε την μαζική κάλυψη των λειτουργικών κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πιο έγκαιρα από ποτέ.

Φέτος όμως δεν είναι χρονιά για πανηγυρισμούς και εφησυχασμό. Εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός καλούμαστε όλοι μας, Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες καθώς και οι πολίτες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, να οπλιστούμε με δύναμη, ευθύνη, υπομονή, εμπιστοσύνη και φιλότιμο ώστε να συμβάλουμε τα μέγιστα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Οφείλουμε να βρίσκουμε τις λύσεις στα προβλήματα και όχι τα προβλήματα στις λύσεις ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το χρωστάμε στις αθώες παιδικές ψυχές των μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που γεμάτοι χαμόγελα και ενθουσιασμό θα συναντηθούν στις σχολικές τάξεις, στους γεμάτους όνειρα και προβληματισμούς εφήβους των Γυμνασίων και Λυκείων μας που προσπαθούν να χαράξουν τον δικό τους δρόμο για το μέλλον τους, στην εκπαιδευτική κοινότητα που απέδειξε ότι στα δύσκολα αποτελεί θεμέλιο λίθο και συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και σχολείου, στους γονείς – κηδεμόνες που αγωνιούν και μοχθούν για τα παιδιά τους και σε όλη την κοινωνία που κλονίζεται συθέμελα δίχως να φέρει καμία ευθύνη.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων πέραν της υλοποίησης των εκπαιδευτικών στόχων, για φέτος σηματοδοτεί και την κορύφωση της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση και την συνύπαρξη με μία πανδημία που μας απειλεί όλους.

Τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να προστατευτούμε δεν αρέσουν σε κανέναν αλλά δυστυχώς κρίνονται απαραίτητα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Τα δύσκολα σύντομα θα περάσουν.

Για την Δ.Ε.Ε.Π. Καστοριάς

                                                                                Ο Πρόεδρος

 

                                                                     Βελλίδης Βασίλειος

Back to top button