Υλικά συνταγής
- 180 ml φρέσκο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
- λίγα παγάκια
- 2-3 κουταλιές της σούπας παγωτό σοκολάτα
- 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ με άρωμα καφέ (προαιρετικά)
- σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 2/3 του γάλακτος μαζί με το κακάο. Ανακατεύετε και μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το βγάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύτε μέχρι να λιώσει.
- Στο μπλέντερ χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα, το μείγμα σοκολάτας, τα παγάκια και το παγωτό. Εάν θέλετε προσθέτετε το λικέρ με άρωμα καφέ.
- Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.