ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Ευαγγελία Αναστασιάδου: “Η Καστοριά πάνω απ όλα” (συνέντευξη)

Με περισσότερη αυτοπεποίθηση και όρεξη να κυνηγήσει το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2021, επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Ντούισμπουργκ, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Η 18χρονη κωπηλάτρια του ΝΟ Καστοριάς, παρ’ ότι συναγωνίστηκε με μεγαλύτερες σε ηλικία και πιο έμπειρες αντιπάλους στον τελικό του σκιφ ελ βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 πέρασε πρώτη τον τερματισμό, σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Η ταλαντούχα διεθνής αθλήτρια, Ευαγγελία Αναστασιάδου, μιλώντας στο επίσημο site της Ομοσπονδίας εξήγησε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, όμως το ήθελα πολύ και κούρσα με την κούρσα άρχισα να το πιστεύω. Στον τελικό, βγήκα μπροστά ακολούθησα τις οδηγίες του κυρίου Ποστιλιόνε και κατάφερα να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενη. Αυτό το μετάλλιο μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο και περισσότερη διάθεση για προπόνηση από εδώ και πέρα».

Επόμενος στόχος για την Καστοριανή πρωταθλήτρια που συνεχίζει την προετοιμασία της στο Σχινιά μαζί με την υπόλοιπη εθνική ομάδα , το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Πόζναν 9-11 Οκτωβρίου. «Αν και θα έχω ακόμα μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους να συναγωνιστώ θα προσπαθήσω για τη διάκριση και στο Πόζναν. Ο μεγάλος μου στόχος όμως παραμένει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με το διπλό ελαφρύ. Η νίκη στο Ντούισμπουργκ μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση , σιγουριά και είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σχινιάς για την Ευαγγελία είναι πλέον το δεύτερο σπίτι της αφού παραμένει πολλές μέρες για προετοιμασία , ωστόσο η πόλη της η Καστοριά κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά της:

«Στην αρχή δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στις συνθήκες του Σχινιά και τις πολύ δυνατές προπονήσεις. Όμως μέρα με τη μέρα συνήθισα και πλέον δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Βέβαια η Καστοριά είναι πάνω απ όλα. Κι εμείς που έχουμε καταγωγή από εκεί θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει στη κωπηλασία και να φέρουμε και νέες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια».

onsports.gr

 

 

Back to top button