Αθλητικά

Η FIFA απειλεί να πάει στο δικαστήριο τη… FIWFA

Το ποδόσφαιρο αποτελείται από ό, τι συμβαίνει στο γήπεδο, αλλά και από πολλά πράγματα που συμβαίνουν εκτός αυτού. Υπάρχουν ζητήματα δημόσιας τάξης, οικονομίας, ακόμη και πνευματικών δικαιωμάτων. 

Και είναι ακριβώς ο τελευταίος τύπος που απασχολεί τη FIFA. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Sun, η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να δράσει, επειδή πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος που εκμεταλλεύεται ένα όνομα παρόμοιο με το δικό της.

Και απείλησε νομική δράση εναντίον του εμπλεκόμενου. Που ονομάζεται FIWFA και είναι η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία του «περιπατητικού ποδοσφαίρου», δηλαδή του ποδοσφαίρου που παίζεται… περπατώντας.

Πρόκειται για ένα άθλημα που εξυπηρετεί την ηλικία των άνω των 50 ετών και δεν απαιτεί τρέξιμο κι επαφή, ενώ αυτόν τον καιρό προσπαθεί να οργανώσει το δικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Μάντσεστερ.

Αλλά προφανώς το όνομα «Παγκόσμιο Κύπελλο FIWFA» ακούγεται παρόμοιο με αυτό του πραγματικού Παγκοσμίου Κυπέλλου και επομένως η FIFA έχει προειδοποιήσει την Ένωση (η οποία είναι μη κερδοσκοπική, μεταξύ άλλων), ζητώντας αλλαγή ονόματος πριν ο Ινφαντίνο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφασίσουν την προσφυγή στο δικαστήριο, καθώς η προγραμματισμένη εκδήλωση «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της FIFA να διοργανώσει άλλα Παγκόσμια Κύπελλα στο μέλλον», ενώ, όπως εξήγησε ένας εκπρόσωπος, «κινδυνεύει και η αξία των μελλοντικών χορηγιών».

Ο ίδιος εκπρόσωπος της FIFA εξηγεί ότι αυτή είναι μια τυπική διαδικασία, η οποία συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει μεγάλη ομοιότητα με ονόματα που έχουν καταχωρηθεί από τη διεθνή ομοσπονδία. Φαίνεται όμως ότι είναι υπερβολική, τουλάχιστον από την άποψη του προέδρου της FIWFA, του 65χρονου Πολ Καρ.

«Η επιστολή της FIFA είναι μια εντυπωσιακή πράξη εκφοβισμού. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μοιάσουμε με τη FIFA και δεν υπήρξε ποτέ σύγχυση. Δεν περιμένω από τους οπαδούς να πετάξουν στο Μάντσεστερ για να δουν τον Ρονάλντο και τον Μέσι στην επόμενη διοργάνωσή μας. Δεν είμαστε πλούσιοι όπως η FIFA, ωστόσο έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία είτε παλεύουμε είτε κλείνουμε τα πάντα», δήλωσε ο Καρ.

ΑΠΕ

Back to top button