Ελλάδα

Τραμπ: «Χίλιες φορές πιο ισχυρή απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε μια απάντηση των ΗΠΑ «χίλιες φορές πιο ισχυρή» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν, μετά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για ένα σχέδιο δολοφονίας από την Τεχεράνη μιας αμερικανίδας διπλωμάτη.

«Οποιαδήποτε επίθεση από την πλευρά του Ιράν, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, εναντίον των ΗΠΑ θα ακολουθηθεί από μια επίθεση εναντίον του Ιράν που θα είναι χίλιες φορές πιο ισχυρή σε μέγεθος!», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, που επικαλείται δύο αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η ιρανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να δολοφονήσει την πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική, την Λάνα Μαρκς, η οποία πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απειλή, η οποία έχει εντοπισθεί από την άνοιξη, έγινε πιο συγκεκριμένη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πηγές του Politico, καθώς η Τεχεράνη θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του ισχυρού στρατηγού της, του Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ κατ’ εντολήν του αμερικανού προέδρου.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως παίρνει «στα σοβαρά» τις πληροφορίες αυτές.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του πως πρόκειται για «ψευδείς πληροφορίες», «χωρίς βάση».

Ο εκπρόσωπός του έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενες και δυσώδεις μεθόδους για να δημιουργηθεί αντιιρανικό κλίμα στη διεθνή σκηνή».

Το Ιράν «έχει καταδείξει τη διαρκή προσήλωσή του στις αρχές και τα ήθη της διεθνούς διπλωματίας» ενώ η κυβέρνηση Τραμπ «έχει ενεργήσει περιφρονώντας πολυάριθμους κανόνες και μεθόδους που είναι διεθνώς αποδεκτοί», υπογράμμισε.

AΠΕ

Back to top button