Καστοριά

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς στη Βουλή (βίντεο)

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς συμμετείχε παραθέτοντας την εμπειρία της παροχής των υπηρεσιών μας εν μέσω πανδημίας, τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αλλά και τις πρακτικές που εφαρμόσαμε.
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν «COVID – 19 και ενδοοικογενειακή βία: Συμπεράσματα, δράσεις και αποτελέσματα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας».
Η κα Σοφία Βούλτεψη, Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και τα μέλη της, ενημερώθηκαν από την κα Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και την κα Θεοδοσία Ταντάρου-Κρίγγου, Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο της «καραντίνας».
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν προσκλήσεως της κας Μαρίας Συρεγγέλα, Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, η κυρία Παπαλαμπροπούλου Μαρία, κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Καστοριάς, πήρε το λόγο, παραθέτοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που βίωσε ο δήμος μας και την αναπλαισίωση του τρόπου εξυπηρέτησης και παροχής των υπηρεσιών μας.
Τέλος ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, των Συμβουλευτικών Κέντρων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Κομοτηνής, Βέροιας, Κατερίνης και Φλώρινας.
Δείτε όλη τη συνεδρίαση ΕΔΩ η κ. Παπαλαμπροπούλου μιλάει από το 1:52:40

Back to top button