Καστοριά

Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Καστοριάς

Επανερχόμενοι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, κατόπιν του πρόσφατου ενδιαφέροντος που επέδειξε αριθμός συναδέλφων – μελών μας, με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει τους τόκους των αναδρομικών σε όσους διεκδίκησαν δικαστικά και αναδρομικά τις παράνομα παρακρατηθείσες αποδοχές τους, επικοινώνησε με το νομικό παραστάτη της Π.Ο.Ε.Σ., προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο είναι εφικτή η εφεξής κατάθεση αγωγών για τη δικαστική διεκδίκηση της νυκτερινής εργασίας, καθώς είχαν ήδη οριστεί καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αγωγών τον Μάιο του 2020.
Ο δικηγόρος μας ενημέρωσε ότι είναι εφικτή η κατάθεση αγωγών για όσους δεν πρόλαβαν ή άλλαξαν γνώμη και πλέον επιθυμούν να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας, που έχει θεσπισθεί με το με το άρθρο 127 παρ. Δ περ. β’ του ν.4472/2017 και προβλέφθηκε για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες, η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.
Κατόπιν των παραπάνω, παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ., που δεν καταθέσατε μέχρι και τον Μάιο του 2020 αγωγή για την αναδρομική διεκδίκηση της αποζημίωσης της νυκτερινής σας απασχόλησης, να το πράξετε.
Να σημειωθεί δε ότι κάθε αξίωση αποζημίωσης από το δημόσιο επίκειτε σε παραγραφή μετά την διετία.
Παρακαλούμε διαβάστε τον παρακάτω σύνδεσμο, στον οποίο αναγράφονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
τα οποία θα τα βρείτε στο πεδίο ΑΡΧΕΙΑ όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε τα οποία είναι:
α) Στοιχεία πελάτη συμπληρωμένα.(Στοιχεία Εναγόντων)
β) Εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής.
γ) Βεβαίωση (ή επιμέρους βεβαιώσεις) της Υπηρεσίας από την οποία να προκύπτουν οι νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες απασχολήθηκε το στέλεχος ανά μήνα το διάστημα από 1.1.2017 έως σήμερα.
δ) Μισθοδοτική κατάσταση οιουδήποτε μήνα έτους 2017 (με το παλιό μισθολόγιο) από την οποία να προκύπτει ότι το στέλεχος λάμβανε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων και μισθοδοτική κατάσταση οιουδήποτε μήνα έτους 2019 (νέο μισθολόγιο ν.4472/2017).
ε) Αντίγραφο τυχόν κατατεθείσας στην Υπηρεσία αναφοράς – αίτησης, με την οποία ζητείται η καταβολή της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης.
Η συλλογή των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο του Προέδρου αυτής, Μαρινέλη Χρήστου 6944857472 και το κόστος της αγωγής κυμαίνεται στα 20,00€.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση, βοήθεια, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του προέδρου.
Παρακαλείστε όπως μεταφέρετε σε όλους τους συναδέλφους την παραπάνω ενέργεια συλλογής δικαιολογητικών κατάθεσης αγωγής, προκειμένου να αποκτήσουν όλες και όλοι την δυνατότητα της διεκδίκησης της αποζημίωσης για τη νυκτερινή τους εργασία.
Όποιες και όποιοι επιθυμούν να ασκήσουν αγωγή και δεν είναι μέλη της Ένωσης, απαιτείται να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική εγγραφή, μέσα από το site της ΠΟΕΣ, στον παρακάτω σύνδεσμο :