ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Όταν σε ένα βράδυ στην Πεντάβρυσο όλοι οι κάτοικοι μαζί έχτισαν νέο δημοτικό σχολείο! (φωτογραφίες)

Πολλά χρόνια πίσω κάπου στο 1982-83 νομίζω … για το ” Γυμνάσιο Πενταβρύσου ”, όταν είχαμε το πρόβλημα με το Χιλιόδενδρο (επί “βασιλείας” ΠΑΣΟΚ), για το πού θα πρέπει να λειτουργήσει το Γυμνάσιο της περιοχής.

Τοτε στους κατοικους της Πενταβρυσου υπηρχε ομοψυχια αλλα και ο εθελοντισμος ηταν πολυ ανεπτυγμενος.
Τοτε που σε μια βραδια ολοι μαζι διαμορφωσαμε το κτηριο που βλεπετε , και σε μια βραδυα απεκτησε σχολικες αιθουσες , ωστε την επομενη μερα να παρουσιασουμε στην Επιτροπη Σχολικων Κτηριων δύο σχολικα κτηρια … που το ενα (το ήδη δημοτικό σχολείο) θα λειτουργει ως Γυμνασιο, και το αλλο (που έγινε σε μία νύχτα) ως Δημοτικο Σχολειο , και ετσι και εγινε …
Μια ολοκληρη βραδια ολοι οι Πενταβρυσιωτες δουλευαν εως τα ξημερωματα ασταματητα ως μια μηχανη με τους κτιστες – σιδεραδες – ηλεκτρολογους – σουβατσιδες – μπογιατσιδες και ολοι μαζι. Γυναικες και ανδρες να κανουν καθαριοτητα και να τακτοποιουν θρανια – πινακες – γραφεια και αλλα πολλα, ωστε το πρωι να εχουμε ενα ετοιμο Δημοτικο Σχολειο για επιθεωρηση. Αναψαμε και σομπες ολη νυχτα για να στεγνωσουν γρηγορα οι σοβάαδες και να βαφτουν οι αιθουσες!
Αυτη ηταν η Πενταβρυσος του παρελθοντος…
Τωρα τι;
Τάκης Κλαζίδης 

Back to top button