ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Το Σάββατο τελέστηκε ο αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συνευχομένων Ιερέων της Μητροπόλεώς μας.

Την κυριώνυμη ημέρα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από νωρίς έφθασε στον Ιερό Ναό η Γερόντισσα Εφραιμία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας και κόμισε την τιμία κάρα της Οσίας Σοφίας, που και αυτή ξεριζώθηκε από την πατρίδα της κατά τη μικρασιατική καταστροφή. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας και συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παραβρέθηκαν οι άρχοντες του τόπου και ο πιστός λαός, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω των γνωστών μέτρων της πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος διακόνησε το κήρυγμα του θείου λόγου, αναλύοντας τη φράση του αποστολικού αναγνώσματος «Χριστώ συνεσταύρωμαι» και εξηγώντας τι σημαίνει η συσταύρωση με τον Χριστό για τον καθένα μας.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους αδίκω θανάτω τελειωθέντες αδελφούς μας κατά την μικρασιατική καταστροφή, ενώ ψάλθηκε και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Συλλόγων του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

Back to top button