ΑγροτικάΚαστοριά

Καταρροϊκός πυρετός: Ακόμη περιμένουν την πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Καστοριά

Οι μέρες περνούν βασανιστικά για τους αιγοπροβατοτρόφους της Καστοριάς, οι οποίοι περιμένουν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την πρώτη παρτίδα εμβολίων για τον καταρροϊκό πυρετό.
Όπως δήλωσε στην «ΥΠΑΙΘΡΟ ΧΩΡΑ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, «Ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές για την ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος: «Για ακόμα μία εβδομάδα δεν έχουμε καμία ενημέρωση και καμία εξέλιξη στο θέμα της προμήθειας των εμβολίων.
Μιλάμε
για την πρώτη, μικρή παρτίδα, των 20.000 εμβολίων. Υπολογίζουμε ότι το κονδύλι που απαιτείται για τον εμβολιασμό των ζώων στην περιοχή μας δεν ξεπερνά τα 140.000 ευρώ, υπολογίζοντας μια τιμή ανά εμβόλιο γύρω στα 2 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι και ψεκάζουμε με εντομοαπωθητικά που κοστίζουν για έναν εβδομαδιαίο ψεκασμό 100 ευρώ ανά 100 τ.μ. στάβλου. Ταυτόχρονα, τα κρούσματα και οι θάνατοι, όπως και οι απώλειες σε παραγωγή γάλακτος στην περιοχή μας, συνεχίζουν να αυξάνονται».
Όλο το ρεπορτάζ του Αντώνη Ανδρονικάκη στο ypaithros.gr

 

 

 

Back to top button