ΚαστοριάΚοζάνηΠρόσωπα

“Πριν χαθεί το όνειρο”: Συνέντευξη με τη νέα συγγραφέα Ηλιάνα Κλειτσογιάννη

Στο πρώτο της βιβλίο «Πριν χαθεί το όνειρο» παρουσίασε πρόσφατα νέα συγγραφέας  η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη μας εξιστορεί πώς είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και πώς μπορούν να αλλάξουν πριν χαθεί το όνειρο

Συνέντευξη με τον Πέτρο Πρωτόγερο

Τι είναι η συγγραφή για εσένα Ηλιάνα, πότε και πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι;

Η συγγραφή για μένα είναι κομμάτι του εαυτού μου, νομίζω πως η ζωή μου θα ήταν μισή εάν δεν υπήρχε η συγγραφή σε αυτή. Το πότε και το πώς ξεκίνησε είναι δύο ερωτήματα που με πάνε αρκετά χρόνια πίσω. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω. Κρατάω ημερολόγιο από πολύ μικρή με σκοπό να θυμάμαι για πάντα τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Ήμουν στο δημοτικό όταν διάβασα το πρώτο μου βιβλίο, την Πολυάννα με αφορμή μια εργασία της δασκάλας μας. Τότε κατάλαβα την αγάπη μου για τα βιβλία. Κατάλαβα ότι τα βιβλία σε ταξιδεύουν, σε βοηθούν να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο. Έτσι λοιπόν, κάπου στα 15 αποφάσισα να βάλω τις σκέψεις μου σε μια τάξη και τελικά να πλάσω τον κόσμο της Αλίκης.

Έχεις επιρροές από άλλους συγγραφείς;

Δεν θα το έλεγα ακριβώς επιρροή. Ο κάθε συγγραφέας έχει το δικό του στυλ γραφής. Απλά ίσως κάποιοι συγγραφείς να αποτελούν κατά κάποιο τρόπο πηγή έμπνευσης. Έχω σίγουρα αγαπημένους συγγραφείς, οι οποίοι με τα βιβλία τους με βοήθησαν αρκετά με το πέρασμα του χρόνου. Η Έλενα Πόρτερ για παράδειγμα με την Πολυάννα υπήρξε η αφετηρία για μια σχέση δίχως τέλος ανάμεσα σε εμένα και τα βιβλία. Η J.K. Rowling είναι από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και μαζί με τη Stephanie Meyes αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα. Η Λένα Μαντά και η Ρένα Ρώσση- Ζαίρη καθόρισαν το ποια είμαι και τι είδος μου ταιριάζει. Υπάρχουν όμως κι άλλοι συγγραφείς οι οποίοι με εμπνέουν κατά καιρούς και σίγουρα θα δείτε πολλά ονόματα συγγραφέων στην βιβλιοθήκη μου.

Φαντάζομαι διαβάζεις πολύ. Πως επιλέγεις ένα βιβλίο;

Προσπαθώ να…

Συνέχεια στο enimerosou.gr

 

 

 

Back to top button