ΚαστοριάΦλώρινα

Κώστας Τριανταφυλλίδης: Ο τραγουδιστής της «Ευτυχίας» και της “Φαντασίας” και η σχέση του με την Καστοριά (βίντεο)

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους καλύτερους της γενιάς του.
Στη μεγαλύτερη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων χρόνων «Ευτυχία», με θέμα τη συναρπαστική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο εμβληματικά τραγούδια σε διασκευή Μίνου Μάτσα, που δίνει μια άλλη διάσταση στα τραγούδια, μεταξύ των οποίων το «Όνειρο Απατηλό», ένα τραγούδι που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και ξαφνιάζει με την ιδιαίτερη προσέγγισή του.
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης έχει στις αποσκευές του μεγάλης σημασίας συνεργασίες, που άφησαν τα ίχνη τους στη σημερινή παρουσία του.
Η συνεργασία του και οι κοινές περιοδείες με τον Δημήτρη Μητροπάνο, η συνεργασία του και δισκογραφικά με τον Γιώργο Νταλάρα, η πρώτη του συνεργασία με τη Μαρινέλλα, οι εμβληματικές παρουσίες του μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Γιάννη Σπανό, με τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Αντώνη Καλογιάννη, σκιαγραφούν την τροχιά και την πορεία του.
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης είναι από τη Φλώρινα, όμως ο Τάκης Κλαζίδης αναφέρει το εξής:
“Ο μοναδικός αυτός καλλιτέχνης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μας κάνει περήφανους γιατί έχει ρίζες από την Πεντάβρυσο Καστοριας, από όπου κατάγεται η γιαγιά του Μαρίκα Ηλιάδη. Να ‘σαι καλά Κώστα και πάντα να ‘χεις επιτυχίες!”

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλάει για τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τραγουδάει μαζί του:

Back to top button