ΚαστοριάΠρόσωπα

Μπάτζιος Φώτιος (υποψήφιος ΔΣ ΕΣΠΕΕ Καστοριάς): “Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να παρουσιάζουμε πάντα την αλήθεια” (συνέντευξη)

https://1.bp.blogspot.com/-bsvFzPloiUY/X2pFy3100pI/AAAAAAADJTc/4FrsT0rR3rIPD1mc4YgfKOgz0dDYvazMwCLcBGAsYHQ/s945/119986440_650070242570718_8536815189350565541_n.jpg

Ο νυν Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς και εκ νέου υποψήφιος Μπάτζιος Φώτης , με σημαντική προσφορά στην Ένωση, μας παραχώρησε συνέντευξη για να τον γνωρίσουμε καλύτερα:

Βαθμός:ΕΜΘ Αλχίας (ΠΖ)

Ονοματεπώνυμο: Μπάτζιος Φώτιος

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δυο ανήλικα τέκνα

Τόπος καταγωγής: Μαυροχώρι Καστοριάς

Τόπος κατοικίας: Κορομηλιά Καστοριάς

Εκπαίδευση: Master of Arts στην Ορθόδοξη Θεολογία

Προηγούμενη συμμετοχή στις Ενώσεις των στρατιωτικών: Ιδρυτικό μέλος και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Χρόνος εργασίας στις Ε.Δ: 23 έτη

  1. Τι σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα στο ΔΣ;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνεται ώστε να επικοινωνήσω με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, καθώς και με όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο, πολυεπίπεδο, αγώνα για την χώρα και τους συμπατριώτες μας. Η απόφαση μου να τεθώ υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.ΚΑΣ δεν ήταν μια σκέψη της στιγμής. Η ανάγκη για εξύψωση του λειτουργήματος μας στα επίπεδα που του πρέπει, όπως και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους, υπήρξαν οι βασικοί λόγοι της απόφασης μου αυτής.

  1. Με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε στην Ένωση;

Κοιτάξτε, εφόσον οι συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης, με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ ως μέλος του Δ.Σ, είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτήν σε οποιοδήποτε τομέα των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτηθεί. Πάντα με γνώμονα τον αλληλοσεβασμό στα λοιπά εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και κάθε μέλους της Ένωσης, θα προσπαθήσω για το καλύτερο

  1. Πως κρίνετε τις ενέργειες – δράσεις που έκανε το απερχόμενο ΔΣ;

Τολμώ  να πω , πως το απερχόμενο Δ.Σ της Ένωσης, έχει «ανεβάσει» τον πήχη των προσπαθειών και επιτυχιών σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τα νέα μέλη που θα απαρτίσουν αυτό από την 4η Οκτωβρίου να αναλάβουν στα χέρια τους μια μεγάλη παρακαταθήκη την οποία πρέπει να διατηρήσουν και να επεκτείνουν.

  1. Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζουν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς;

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην περιοχή της Καστοριάς, αντιμετωπίζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους ανά την Επικράτεια. Προβλήματα όπως η έλλειψη στέγης, ωράρια εργασίας, μη εφαρμογή ψηφισμένων νομοθετημάτων (νυκτερινή εργασία, δεύτερη ασφαλιστική πενταετία, κ.α), δημιουργούν σε αυτούς ένα αίσθημα αδικίας.

  1. Τι λένε οι συνάδελφοί σας για την υποψηφιότητά σας στηρίζουν;

Από την ώρα της ανακοίνωσης  της υποψηφιότητας μου έχω ακούσει θετικά πράγματα, αυτό όμως που έχει σημασία είναι τα μέλη της Ένωσης μας να ασκήσουν μαζικά το εκλογικό τους δικαίωμα. Μόνο με ενεργή συμμετοχή όλων μας, Δ.Σ και μελών, μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά.

  1. Όποιος εκλέγεται πάντα κρίνεται από τα ΜΜΕ, πολύ περισσότερο από τους συναδέλφους του. Είστε έτοιμος/η για κάτι τέτοιο;

Κοιτάξτε, από νωρίς, λόγω της πρότερης ενασχόλησης μου με τις Ενώσεις (από το 2013) όταν ακόμα αυτές θεωρούνταν ως αστικές ενώσεις και όχι επαγγελματικές όπως σήμερα βρέθηκα αντιμέτωπος με την κριτική των Μέσων Ενημέρωσης. Άλλες φορές άδικα, άλλες φορές δίκαια. Σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ώστε να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να παρουσιάζουμε πάντα την αλήθεια. Εάν κάποιος δεν στηρίζεται στην αλήθεια, τότε δεν θα μπορέσει να αντέξει την δημόσια κριτική.

  1. Οι διαφωνίες μέσα σε ένα ΔΣ θα υπάρχουν. Πως μπορείτε να συμβάλλετε στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων ;

Οι διαφωνίες αποτελούν πάντα ένα δείκτη υγιούς λειτουργίας ενός Δ.Σ, αρκεί φυσικά να γίνονται πάντα καλόπιστα. Ο υποδειγματικός τρόπος λειτουργίας μέχρι σήμερα αποτελεί από μόνος του τον οδικό χάρτη στον οποίο θα κινηθούμε.

  1. Πείτε μας ΜΟΝΟ 3 χαρακτηριστικά σας, που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα σε ένα μέλος ΔΣ Ένωσης

Η ενασχόληση με τα κοινά, και στην συγκεκριμένη περίπτωση η συμμετοχή σε ένα Δ.Σ μιας επαγγελματικής Ένωσης, απαιτεί μόνο 3 χαρακτηριστικά από όλους μας ανεξαρτήτως. Αυτά είναι το ενδιαφέρον για τον συνάδελφο, το ενδιαφέρον για τον συνάδελφο και τρίτον το ενδιαφέρον για τον συνάδελφο…. όλα τα άλλα μετά θα ακολουθήσουν.

  1. Αν εκλεγείτε τι θα θέλατε να αφήσετε στους επόμενους;

Όπως ανέφερα και στην αρχή, το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο αφήνει μια τεράστια κληρονομιά για τους επόμενους. Θα θεωρώ τον εαυτό μου ως επιτυχημένο εάν καταφέρω και διατηρήσω αυτή την κληρονομιά και να προσθέσω και εγώ ένα επιπλέον λιθαράκι σε αυτήν.

stratiotikathemata.blogspot.com

 

Back to top button