Καστοριά

“Αγανάκτηση και θλίψη” από κάτοικο της Μεσοποταμίας

Μήπως έχει έρθει ώρα να αρχίσουν οι αρμόδιοι του τόπου μας να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποσπαστούμε από τον Δήμο…

Φίλος αναγνώστης έστειλε το παρακάτω κείμενο με το οποίο εκφράζει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για όλα όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοποταμίας και προτείνει ως λύση την απόσπαση του Δ.Δ. από τον Δήμο Καστοριάς:
<<Φίλοι μου και συνδημότες, κάτοικοι της Μεσοποταμίας, τελικά εμείς σε αυτό το δήμο έχουμε φωνή και αν ναι την ακούει κάνει η άπλα φωνάζουμε για να φωνάζουμε;
Βλέπω τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει στο χωριό μας ένα σοβαρό θέμα με την μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Ένα πράγμα έχει μείνει να λειτουργεί και απ’ ότι φαίνεται οι εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου μας θέλουν κι αυτό να το κλείσουν, όπως έκλεισε η τράπεζα, όπως υποβαθμίστηκε το Ταχυδρομείο, όπως παραλίγο να κλείσει το Πολυϊατρείο, όπως μας εγκατέλειψαν τις μέρες της καραντίνας. Τώρα ήρθε και η διάλυση της λαϊκής αγοράς.
Όπως έχει “πέσει” στα αυτιά μου, από συζητήσεις που γίνονται από κατοίκους του χωριού μας, μήπως έχει έρθει ώρα να αρχίσουν οι αρμόδιοι του τόπου μας να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποσπαστούμε από τον Δήμο για να αρχίσουμε να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα προβλήματα μας.
Είναι πολύ άσχημος να καταστρέφουμε ελαφρά τη καρδία πράγματα που κάποιοι  ίδρωσαν να δημιουργήσουν.
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ενώνουμε τις φωνές μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε πράγματα για τον τόπο μας, για έναν τόπο που κάποτε πρωτοπορούμε και τώρα σιγοσβήνει μέρα με τη μέρα και οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα.
Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να διεκδικούμε και συνάμα να απαιτούμε; 
Νομίζω ότι είπα πολλά και θα κλείσω με δυο λέξεις “Αγανάκτηση και Θλίψη”
Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Μεσοποταμίας >>

Back to top button